• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ukraynalı baba ailesinden ayrıldı

Yeniakit Publisher
2022-02-25 13:18:00 - 2022-03-04 10:47:19

Ukraynalı bir babanın ailesinden ayrılma görüntüleri sosyal medyada duygusal anlara neden oldu. Babanın çocuğu ile vedalaşması kameralara böyle yansıdı.

Putin’in ulusa sesleniş konuşmasının ardından Rus uçakları doğu sınırından giriş yaparak Ukrayna savaş uçaklarını düşürmeye başladı.

Ukraynalı yetkililer de eli silah tutan herkesi askere çağırdı. Rusya’ya karşı savaşmak için askere giden Ukraynalı erkekler de aileleriyle vedalaştı. Ukraynalı bir baba ile küçük kızı arasındaki veda anları ise izleyenlerin yüreklerini dağladı.

Öte yandan haberdeki video teyit.org tarafından yanlış bilgi olarak analiz edilerek şu açıklamaya yer verdi;

Videodaki baba, Rus yanlısı ayrılıkçı kuvvetlerin bir parçası diye paylaşılmış; yani işgale karşı savaşan bir Ukraynalı asker değil.

Gorlovka, Donetsk bölgesindeki bir şehir. Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Rus destekli lideri Denis Pushilin, 18 Şubat'ta yakında askeri gerilimin artacağını söyleyerek öncelikle kadın, çocuk ve yaşlılar olmak üzere sivillerin Donetsk'ten Rusya'nın Rostov-on-Don bölgesine tahliye edileceğini duyurmuştu. Ardından Gorlovka belediye başkanı Ivan Prikhodko, tahliye otobüsleri için altı kalkış noktası belirlediğini söyledi. 18 Şubat’ta başlayan tahliyeler, 22 Şubat’a kadar sürdü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İddia, doğrulama platformu Ellinika Hoaxes tarafından da yanlışlandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hüseyin

Üzülemedim. Kendim 2 kiz babasiyim. Almanyadayim. Ama aklima suriye filistin afghanistan cecenistan gibi ülkeler ve oralarda Allah icin savasan mücahidler geldi. Ökspz yetim kiz cocuklari geldi.

Irak İşgali...

Benim yüreğim..  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23