Şanlıurfa mutfak kültürünün önemli lezzeti olan koruk suyu, Haliliye Belediyesi'nin girişimiyle "Asma Ekşisi" adıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek marka haline getirildi. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, tescilin bu zenginliği geleceğe taşıma vizyonunun önemli bir adımı olduğunu belirtti.
Şanlıurfa'nın Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalar başarıyla sonuçlandı.
Yöresel lezzetlerden koruk suyu, Türk Patent ve Marka Kurumundan "Asma Ekşisi" ismiyle marka tescili aldı.
SAĞLIK DOSTU ÜRÜN VİZYONU
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Şanlıurfa mutfağının hem lezzetleri hem de sağlık dostu ürünleriyle öne çıktığını vurguladı.
Canpolat, "Bizler de bu zenginliği geleceğe taşımak ve dünya sofralarına sunmak adına ürünlerimizi tescilleyerek koruma altına alıyoruz. Asma Ekşisi bu vizyonun önemli bir adımıdır," ifadelerini kullandı.