• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şanlıurfa'da öğrenciler 23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşadı

Yeniakit Publisher
2020-04-23 10:04:09 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Şanlıurfa'da öğrenciler 23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşadı

Kovid-19 önlemleri nedeniyle 23 Nisan'ı evlerinde kutlamak zorunda kalan çocuklar, süsledikleri odalarında bugüne özel öğrendikleri şarkı ve şiirleri okudu

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okullarında kutlayamayan öğrenciler, evlerini afiş ve bayraklarla süsledi.

Kovid-19 nedeniyle okullarından ve arkadaşlarından uzakta geçiren çocuklar, ailelerinin yardımıyla odalarını Türk bayrakları, Atatürk resimleri ve balonlarla süsleyerek 23 Nisan'ı kutladı.

Süsledikleri odalarında şiirler okuyan çocukların, telefonlarla çektikleri görüntüler, aileleri tarafından hem sosyal medyada yayınlandı hem de yakınlarına gönderildi.

Rasime Polat İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Nurşin Doğan, 23 Nisan coşkusunu evinde, 5 yaşındaki kardeşi Muhammed Beran ile beraber yaşadı.

Bugüne özel hazırlanan Nurşin ve Muhammed kardeşler, ellerinde Türk bayraklarıyla kamera karşısına geçerek 23 Nisan şiiri okudu.

1. sınıf öğrencisi Ecrin Dikme ise kamera karşısında bugüne özel öğrendiği şiiri okudu.

Anaokulu öğrencisi Mirhan Ayaydın da kırmızı beyaz kıyafetleri ve elinde Türk bayrağıyla kamera karşısına geçerek şiirini okuyup arkadaşlarının bayramını kutladı.

4 yaşındaki Ravza Hira da evinde hazırladığı 23 Nisan çalışması önünde şarkılara eşlik edip Atatürk'ün kendilerine armağan ettiği bayramı kutladı.

Ahmet Yesevi İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Zeynep Nalan Aslan ise Türk bayrakları ve krapon kağıdıyla hazırladığı şekillerle odasını süsledi.

Öğrendiği 23 Nisan şarkısını da seslendiren Aslan, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara böyle özel bir günü armağan ettiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23