• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şamil Tayyar Eğitim-Sen’e sert çıkıştı: Bu milleti sahaya inmek zorunda bırakmayın

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi:
Şamil Tayyar Eğitim-Sen’e sert çıkıştı: Bu milleti sahaya inmek zorunda bırakmayın

AK PARTİ eski Milletvekili Şamil Tayyar, özlük hakları bahanesiyle sokaklara dökülen ve okulları boykot çağrısı yapan eğitim sendikalarına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Tayyar, sendikaların asıl görevlerini unutup siyasi hesaplar peşinde koşmasını "kriminal" bir yaklaşım olarak nitelendirdi.

Eğitim sendikalarının temel fonksiyonunun öğretmenlerin özlük haklarını ve çalışma şartlarını iyileştirmek olduğunu hatırlatan Tayyar, gelinen noktada sendikaların sokak eylemleriyle Milli Eğitim Bakanı'nı istifaya çağırmasını ve iktidara karşı siyasi bir cephe açmasını eleştirdi. Tayyar, bu tür eylemlerin siyasi mecrada bir karşılığı olabileceğini ancak sınırın aşıldığını vurguladı.


"Okulları boykot etmek ne demek?"

Sendikaların öğrenci ve öğretmenleri okulları boykot etmeye çağırmasına ayrı bir parantez açan Şamil Tayyar, bu durumu toplumun sinir uçlarıyla oynamak olarak tanımladı. Tayyar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Öğrencileri ve öğretmenleri, okulları boykota çağırmak ne demek? Toplumun sinir uçlarıyla oynamayın, kriminal hesaplar peşinde koşmayın. Aklınızı başınıza alın. Geçmişten ders çıkarın."


"Milleti sahaya inmek zorunda bırakmayın"

Eğitim üzerinden yürütülen bu kaos planlarına karşı uyarılarını sürdüren Tayyar, "Bu milleti sahaya inmek zorunda bırakmayın" diyerek, eğitim kurumlarını hedef alan bu tür eylemlerin toplumsal huzuru bozabileceğine dikkat çekti. Sendikaların "hak arayışı" adı altında eğitimi aksatacak girişimlerde bulunması, kamuoyunda sendikaların samimiyetinin sorgulanmasına neden oldu.


 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ccc

Bunlar lgbtyi destekler polise hayır derler sonra suyun üstüne çıkarlar az gebeş değiller....

ŞABAN

Yıllardır türkiye Cumhuriyeti'nde Allah korkusu peygamber sevgisi olmadan yetiştirdiğiniz insanlar... üstad'ın dediği gibi biri mezara biri hapse gidiyor. Tek çare islam
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23