• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sahada yendik masada kazandık

Yeniakit Publisher
2020-03-07 09:27:00 - 2020-03-07 10:41:06
Sahada yendik masada kazandık

Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye, bölgesinde kirli emelleri olan emperyalist devletlerin hevesini kursağında bırakmaya devam ediyor.

Esed’in en büyük savunucusu Rusya ile yapılan görüşmelerde rejimin dizginlenmesi ve Türkiye’nin isteğinin olması, ülkemizin küresel çapta söz sahibi olduğunu bir kez daha ispat etti.

Daha önce büyük şeytan ABD’ye diz çöktüren ve tezlerini tek tek kabul ettiren Türkiye, Esed’e en büyük lojistik desteği veren Rusya’yı da hizaya getirdi. Konu ile ilgili gazetemiz Akit’e konuşan uzmanlar okuyucularımıza özel açıklamalarda bulundu.

Esed’in sahibi Rusya dize getirilmiştir

Siyaset Bilimci Ferhat Çakır, “Türkiye’nin sahadaki gücü masaya yansımıştır. Rusya’nın rejime sağladığı hava gücünü yok etmemiz kırılma noktası olmuştur. Rusya tezlerimizi kabul etmek zorunda kalmıştır. Tıpkı sahadaki kararlılığımızı gören ABD’nin yaptığı gibi. Önce PKK/PYD’nin hamisi ABD, sonrada eli kanlı diktatör Esed’in sahibi Rusya dize getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son yıllardaki askeri gücüne atıfta bulunan Çakır, “Hiç kimse sizi sevdiği için taleplerinizi kabul etmez. Uluslararası ilişkilerde güç faktörü önemlidir. Türkiye son yıllarda bu askeri atılımı gerçekleştirmeseydi, bir hafta gibi bir sürede rejimin belini kırmasaydı, Rusya’nın hava savunma sistemini çökertmeseydi biz bugün o masadan istediğimizi alamazdık. Nasıl ki dün ABD, gücümüz ve kararlılığımız karşısında kaybettiyse şimdi de Rusya kaybetti” şeklinde konuştu.

Güç oyunu bozdu

Siyaset Bilimci ve Araştırmacı yazar Ercan Çifci, “İdlip vesilesiyle başlatılan Bahar Kalkanı operasyonu da hem diplomatik hem askeri zafer olarak iktidarın hanesine yazıldı. Bundan rahatsız olan İsrail, ABD, AB, Rusya ve İran gibi ülkeler ve içerdeki yerli işbirlikçileri... Dün ABD dize geldi bugün Rusya” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye’nin askeri başarılarının masaya yansıdığını kaydeden Çifci, “Dikkat edilsin çözüm süreci esnasında kazılan hendekler terörün gömüldüğü yer olmuş ve o tarihten bugüne ülke içinde nadiren terör eylemleri vuku bulmuştur. Yine Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı operasyonları ile emperyalistlerin kurdukları ‘Türkiye’yi Suriyelileştirme Tuzağı’ boşa çıkarılmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Peynir

M5 karayolunun tamamını ver M4 ü de Ruslara ver..şehitler öncesi aldığımız bütün toprakları ver adı zafer olsun. Abdülhamit e olan Özenciniz bu şekilde gerçekleşti. Toprak kaybeden Jükümdar ve Başkan.

şenay doğan

eğer asker allah yolunda allah ve rasulü için savaştıysa asker sahada başarılıdır...hükümet masada mağluptur...RUSYAYA LİSANI HAL İLE ŞAMIN SAHİBİ ALLAH VE RASULÜ OLAMAZ SURİYENİN SAHİBİ RUSYADIR DENDİ BU DA MAĞLUBİYETİN DANİSKASIDIR... allaha emanet olun ya habiballah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23