• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan Yeni Zelanda açıklaması: Canavarca...

Yeniakit Publisher
2019-03-15 14:48:00 -
Rusya'dan Yeni Zelanda açıklaması: Canavarca...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Yeni Zelanda'da yaşananların canavarca bir eylem olduğunu ve Putin'in de saldırıyı kınayarak ülke Başbakanı Jacinda Ardern'e taziye telgrafı yolladığını açıkladı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yeni Elanda'da en az 49 kişinin öldüğü cami saldırısı ile ilgili ülkenin Başbakanı Jacinda Ardern'e ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, saldırıyı ‘canavarca' olarak nitelendirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin, Ardern'e gönderdiği telgrafla ölenlerin yakınlarına taziyelerini ve yaralıların en yakın zamanda iyileşmesi yönündeki dileklerini iletti.

Açıklamada Putin'in "İbadet eden sivillere yönelik saldırı gaddarlığı ve kötücüllüğü ile sarsıcı. Bu suça dahil olan tüm tarafların hak ettikleri cezayı bulmasını umuyorum" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

'Putin de saldırıyı kınıyor"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da gazetecilere yaptığı açıklamada "Tamamen canavarca bir olay. Moskova trajedi ile ilgili Yeni Zelanda ile dayanışma içinde. Putin de kararlılıkla bu terör saldırısını kınıyor" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23