• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya’dan Filistin ve İsrail adımı! ‘Hızlandırmaya hazırız’

Yeniakit Publisher
2021-05-12 15:06:00 -
Rusya’dan Filistin ve İsrail adımı! ‘Hızlandırmaya hazırız’

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, Filistin ve Ürdün Büyükelçileri ile yaptığı toplantında, Moskova'nın İsrail ile Filistin barış süreci çabalarını hızlandırmaya hazır olduğunu bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Rus tarafı, uluslararası arabuluculardan Orta Doğu Dörtlüsü tarafından sunulan yardım fırsatları da dahil olmak üzere bu alandaki çabaları daha da yoğunlaştırmaya hazır olduğunu yineledi" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, “Görüşmede Filistin ve Ürdün Büyükelçileri, İsrail’in Filistinlileri Doğu Kudüs Şeyh Cerrah mahallesindeki evlerinden tahliye etme planlarının ve El-Aksa camisindeki şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı” dedi.

Sıcak bölgede son durum

İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs ve Gazze’ye yaptığı saldırılarda, hayatını kaybedenlerin sayısı 48’e yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı, 13 çocuk 48 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve toplamda 304 kişinin ise yaralı olduğunu belirtti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Alper

Bence önce yahudiler ve müslümanlar arasında şöyle adam gibi bir savaş olsun ondan sonra hrıstiyanlar kalanları barıştırsın. Yoksa ben yahudilerle yapılan hiç bir anlaşmayı kabul etmiyorum. Barış şartına göre olur. Sen benim herşeyimi çal sonra gel benden barış iste? ADALET barıştan çok daha değerlidir. Çok daha önce gelir. Müslüman bunu unutmaz ve hakkı hayatından önce gelir. Barış ne lan?

Vahap Kalyoncu

Rusyada az hınoğlu hın değil  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23