• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan ABD'ye son ihtar: Trump, durmazsa 3. Dünya Savaşı başlayacak

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Rusya'dan ABD'ye son ihtar: Trump, durmazsa 3. Dünya Savaşı başlayacak

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik kalleş saldırılarının nükleer silahlanma yarışını durdurulamaz hale getirdiğini belirtti. Trump’ın politikalarını "suçlu ve çılgınca" olarak nitelendiren Medvedev, küresel bir savaşın başlaması için artık küçük bir kıvılcımın yettiğini vurgulayarak Batı'yı 3. Dünya savaşı için sert bir dille uyardı.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, İran’ın, ABD ile İsrail’in başlattığı saldırı nedeniyle nükleer silah geliştirmeyi hızlandıracağını belirterek, “ABD Başkanı Donald Trump çılgın ve suçlu politikasını sürdürürse, (3. Dünya Savaşı) şüphesiz başlayacaktır.” dedi.

Medvedev, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin Rus haber ajansı TASS’a açıklamalarda bulundu.

ABD’nin İran’a saldırarak Amerikalıları tehlikeye attığını vurgulayan Medvedev, “İran'ın nükleer silah geliştirme çabalarını iki katına çıkaracağına artık hiç şüphe yok.” ifadesini kullandı.


3. Dünya Savaşı’nın başlaması için artık ufak da olsa herhangi bir olayın tetikleyici unsur olabileceğini dile getiren Medvedev, “Trump, çılgın ve suçlu politikasını sürdürürse, şüphesiz başlayacaktır.” yorumunda bulundu.

Medvedev, Avrupa Birliği’nin İran konusunda “ABD’nin vasalı” gibi hareket ettiğini belirterek, “Bu, ABD ve müttefiklerinin küresel hakimiyetlerini korumak için verdiği bir savaş. Domuzlar yemliklerini bırakmak istemiyorlar.” dedi.

ABD’nin Rusya’dan korktuğu değerlendirmesinde bulunan Medvedev, nükleer bir çatışmanın tehlikesinin bilindiğini ve bunun da Rusya’nın garantisi olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ata

abd anakarasını vurmadan zor... bakalım kime nasib olacak beyaz tavanı çökertmek....

Turgut

AFGANİSTAN SOVYETLERİN SONUNU HAZIRLADI, İRAN DA HAYDUT PEDOFİLİ AMERİKANIN SONUNU GETİRECEK... BU ARADA PEDOFİLİ ŞANTAJCISI MOSSAD KÖPEK SÜRÜSÜ İSRAİLİN DE ARAPLAR ACEMLER TÜRKLER KÜRTLER ARASINDA BİR YERDE YAŞAMA ŞANSI YOK... YOK OLACAKLAR..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23