• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya’da '2019 Türkiye yılı' için hazırlıklar başladı

Yeniakit Publisher
2018-09-28 17:43:00 - 2018-09-28 17:44:18

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Rusya’da '2019 Türkiye yılı' için hazırlıklar başladı

Rusya’da 2019 için ilan edilen 'Türkiye yılı' nedeniyle yapılacak etkinliklerle ilgili hazırlıklar başlatıldı.

2019’un Rusya’da Türkiye yılı, Türkiye’de Rusya yılı ilan edilmesinin ardından St. Petersburg’da Türkiye-Rusya Kültür Platformu bir toplantı gerçekleştirdi.

Boyut Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Özükan, tasarımcı Murat Öneş ve Besteci-Piyanist Anjelika Akbar’dan oluşan heyet, St. Petersburg’da Rus heyetiyle bir toplantı yaptı.

Toplantıda, Türkiye-Rusya Kültür Platformu Genel Sekreteri Dmitry Kuznetsov, Bülent Özükan ve Rus heyetince hazırlanacak "Tarihte Türk-Rus Haritaları" sergisinin St. Petersburg’da 6 ay süreyle sergilemekten büyük memnuniyet duyacağını belirtti.

İslam Bilim Tarihi araştırmacısı Prof. Dr Fuat Sezgin’in eserlerine bu kültür etkinliklerinde yer verilmesi kararlaştırılan toplantıda, Fuat Sezgin’in çalışmalarından hazırlanan bir serginin St. Petersburg’un yanı sıra Kazan ve diğer şehirlerde de yer verilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Etkinlikler çerçevesinde Rus asıllı Türk vatandaşı Piyanist besteci Anjelika Akbar’ın vereceği konser ile "Ayvazosvki’nin İstanbul’u" sergisinin organize edilmesinin önemine değinildi.

Heyet, kasımda İstanbul’da çalışmalarını sürdürecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23