• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya lideri Putin: Bu durum Rusya için yıkıcı olur

Yeniakit Publisher
2020-03-07 09:13:00 -
Rusya lideri Putin: Bu durum Rusya için yıkıcı olur

Rusya lideri Vladimir Putin, "Güçlü devlet başkanlığı sisteminden vazgeçmek Rusya için yıkıcı olur" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, güçlü devlet başkanlığı sisteminden vazgeçmenin veya çift başlılığın Rusya için yıkıcı olacağını vurguladı.

22 Nisan'da anayasa değişiklikleri konusunda yapılacak halk oylaması öncesinde çalışmalarını sürdüren Rusya lideri Putin, İvanovo'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

'Avrupa'da bile parlamenter sistemde çok büyük sorunlar yaşanıyor'

Anayasa değişiklikleri sonrası Rusya'nın parlamenter sisteme geçme olasılığının doğup doğmayacağı sorusunu yanıtlayan Putin, "Ülkemizde güçlü devlet başkanlığı sisteminin olmaması bizim için kötü olur. Rusya'da, Avrupa'da yüzyıllardır varlık gösteren köklü siyasi partiler yok, kaldı ki orada bile parlamenter sistemde çok büyük sorunlar yaşanıyor" dedi.

Yaklaşık bir yıldır hükümet kurma çalışmalarında sonuç alınamayan Belçika'yı örnek veren Putin, "Belçika'da bir yıldır siyasi ve etnik nedenler dahil birtakım nedenlerden dolayı hükümet yok. Bizim ülkemiz çok zor bir ülke. Böyle bir şey bizim için imkansız, yıkıcı olur" diye vurguladı.

Putin, Rus siyasi sisteminde değişiklik yapılarak özel yetkiler verilecek Devlet Konseyi'nin başına kendisinin geçeceğine dair görüşleri de reddetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'İktidar yetkilerimi korumak için ülkemizi yıkacak bir düzenlemeye gitmem'

Rus lider sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ne anlama gelir? Bu, ülkede çift başlılık olması anlamına gelir, ki bu Rusya için kesinlikle yıkıcı bir durum olur. Mesele yorulmam, iktidarda kalmak istememem değil. İşimden hoşlanıyorum. Ancak kendi iktidar yetkilerimi korumak için siyasi sistemde ülkemiz için kabul edilemeyecek veya ülkemizi yıkacak bir düzenlemeye gitmem. Korktuğum ve istemediğim şey bu. Bana destek verdikleri ve devletin başında kalmam için uzun yıllardır seçimlerde bana güvendikleri için halkımıza minnettarım. Bu çok büyük bir şeref. Benim yerimde kim olsa, bunu sadece bir iş olarak değil, kader olarak görürdü. Ben de öyle görüyorum."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sukru

Bizdeki bazı salaklarda güçlendirilmiş parlamenter sistem diye birşey yumurtladılar.parlamenter sistemin neresini nasıl güçlendireceklerini söylemiyorlar.Laf olsun torba dolsun.Herhalde malı bu sistemde götüremiyorlar.Hamili kart yakinimdir işide bitti.Güneş motel lobileride boş kaldı vehasılı mama gitti mama.tüm dertleri biberonu tekrar ele geçirmek,hepsi bu.

saddi maddi

BEN DEMOKRASİNİN VE ÇOK SESLİLİ ĞİN yahudi dışkısı olduğuna inanıyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23