• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya, "ABD'nin İran planı"na ilişkin açıklama yaptı

Yeniakit Publisher
2020-05-14 19:04:00 -
Rusya, "ABD'nin İran planı"na ilişkin açıklama yaptı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "ABD'nin İran'a silah ambargosu uygulama planlarının geleceği yok" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin İran'a silah ambargosu uygulama planlarının geleceği olmadığını söyledi.

Zaharova, "İran'a süresiz silah ambargosu uygulama önerisini de içeren yeni İran karşıtı fikirler yardımıyla İran'ın nükleer programına ilişkin Ortak Kapsamlı Eylem Planı'nı (JCPOA) bozma inadı, ABD'ye bir şey kazandırmaz. Bu politikanın geleceğinin olmadığı aşikar" dedi.

Nükleer anlaşmaya tam bağlılığını koruyan ülkelerin anlaşmanın uygulanmasına yönelik çabalarının devam edeceğini kaydeden Rus Sözcü, Washington'un bundan şüphe duymaması gerektiğini vurguladı.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Sputnik’e demecinde İran'a silah ve askeri teçhizat teslimatına ilişkin beş yıldır yürürlükte olan özel düzenlemenin önümüzdeki ekimde sona ermesi gerektiğini ve bu karardan sapma olamayacağını açıklamıştı.

Diğer yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD’nin İran’a yönelik silah ambargosunun süresinin uzatılması ve Tahran’ın Rusya ya da Çin’den silah satın almasına izin verilmemesi için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Hepsi çakal.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23