Rus mantısı nasıl yapılır? Pelmeni tarifi
Hem lezzetli hem de farklı bir tarif arıyorsanız mutlaka pelmeniyi denemelisiniz. İşte, merak ettiğiniz “Rus mantısı nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…

Hem lezzetli hem de farklı bir tarif arıyorsanız mutlaka pelmeniyi denemelisiniz. İşte, merak ettiğiniz “Rus mantısı nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…
Rus mantısı nasıl yapılır?
Hamuru için:
- 4,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
İçi harcı için:
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Soğanları küp küp doğrayarak işe başlayabilirsiniz.
Soğanları bir miktar zeytinyağ ile soteleyin.
Ardından tavaya kıymayı alın.
Kıyma pişince tuz ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatın.
İç harç soğurken hamuru hazırlayabilirsiniz.
Tüm hamur malzemelerini bir kaseye alın ve yoğurun.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmelisiniz.
Ardından hamuru 5 bezeye bölün.
Bezeleri tek tek oklavayla açın.
Açtığınız hamurun üzerine su bardağı yardımıyla daireler yapın.
Bu dairelerin içerisine iç harçtan bölüştürün.
Hamuru önce yarım ay şeklinde kapatın. Ardından iki uçu birleştirin.
Mantıları hazırladıktan sonra buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
Sonrasında tuzlu kaynar su içerisinde mantıları 10 dakika pişirin.
Arzu ederseniz mantınızı yoğurt ya da domates sosla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.