• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Resmen açıklandı! ABD Başkanı Trump'tan insanlık dışı karar

Yeniakit Publisher
2019-10-21 17:36:00 -
Resmen açıklandı! ABD Başkanı Trump'tan insanlık dışı karar

Amerika Birleşik Devletleri'nde Donald Trump yönetimi gözaltına alınan sığınmacılardan ve diğer göçmenlerden DNA örnekleri toplayacak.

ABD'de Donald Trump yönetimi, göçmen yetkilileri tarafından gözaltına alınan sığınmacılardan ve diğer göçmenlerden DNA örnekleri toplayacak.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, toplanan DNA örneklerinin FBI'a ait veri tabanına ekleneceği ve suçluların aranması için kullanılacağı belirtildi.

Bakanlık tarafından bugün başlatılması beklenen yeni uygulama kapsamında, resmi sınır noktasından geçiş yapan ve geçici olarak gözaltında tutulan tüm göçmenler'den DNA örneği alınacak.

ABD'li Associated Press'e konu ile ilgili konuşan hükümet kaynaklar, ABD'de yasaya uygun şekilde oturum izni alan, ABD'ye yasal olarak giriş yapan kişilerin ve 14 yaşın altındaki çocukların uygulamadan muaf tutulacağını belirtti.

Uygulama ile beraber ABD hükümeti, yüz binlerce göçmenin biyometrik kaydını veri tabanında saklayacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump yönetimi yeni uygulama sayesinde yasa dışı göçmenlerin ve sığınmacıların işlediği suç dosyalarını kolayca çözebilmeyi hedefliyor.

ABD'deki sivil toplum kuruluşları, Adalet Bakanlığının yeni uygulamasını, suistimal endişesi sebebiyle eleştiriyor. Bazı gruplar uygulamayı bir tür nüfus gözetimi olarak niteliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

METİN

Tramp,ın başka resmi yokmu ya, korkuyoruz.

davinci

kendilerini güvenceye almaya çalışıyor galiba.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23