• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramazan’da sigara bağımlılarına uyarı! Vücuda balyoz etkisi yapıyor

Yeniakit Publisher
2019-05-14 12:47:00 -
Ramazan’da sigara bağımlılarına uyarı! Vücuda balyoz etkisi yapıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeki Yıldırım, özellikle uzun yaz günlerinde tutulan oruç nedeniyle vücudun en korunmasız zamanının iftar vakti olduğunu belirterek, “Orucu sigarayla açmak, bu en korunmasız zamanda vücudumuza indirilen balyoz gibi etki yapar.” dedi.

 İsmail Uğur  yeniakit.com.tr 

Sigaranın zararlarına dair her gün yeni bir kanıt ortaya çıkarken, özellikle Ramazan ayında iftarda içilen sigaranın ani ve büyük zararlara yol açacağı konusunda uzmanlar sigara bağımlılarını uyarıyor.

Sigara vücudun her organına zarar verir

Yeniakit.com.tr’ye konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Profesör Dr. Zeki Yıldırım, “Sigaranın içinde binlerce zararlı madde var. Sigara kullanmak; başlıca solunum yolları olmak üzere hemen hemen vücudumuzun her organına zararlıdır. En sık bilinen zararları; gırtlak kanseri, akciğer kanseri, mesane kanseri gibi kanserler, KOAH olarak adlandırılan kronik solunum yetmezliği, ve kalp ve beyin damarlarında daralmanın neden olduğu kalp ve beyin damar hastalıkları sonucu kalp krizi ve inmedir.” dedi.

Açlık sigaraya karşı savunmasız bırakır

Sigaranın zararlı etkilerine karşı vücudun bir takım koruma önlemleri aldığını belirten Yıldırım, Ramazan ayında daha dikkatli olunmasına ilişkin uyarılarını şu ifadelerle dile getirdi:

Vücudumuz aldığı bazı önlemlerle sigaranın içindeki zehirli maddeleri etkisiz hale getirmeye çalışır. Vücudumuz sigaradan korunmak için kullandığı maddelerin bazılarını kendisi yapar, bazılarını da gıdalarla alır. Açlık nedeniyle vücut bu bakımdan savunmasız kalabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vücuda balyoz etkisi yapar

Özellikle uzun yaz günlerinde tutulan oruç nedeniyle uzun süre aç ve susuz kalan vücudun, sigaranın zararlı etkilerine karşı en korumasız zamanının iftar vakti olduğuna dikkat çeken Yıldırım, uyarılarını şöyle sürdürdü: “Orucu sigarayla açmak bu en korunmasız zamanda vücudumuza indirilen balyoz gibi etki yapar. İftarı sigarayla açmak kan şekeri düşük olan ve su miktarı iyice azalan vücudumuzda ani tansiyon yükselmesine, kalp ve beyin damarlarında daralmaya yol açarak kalp krizi ve felce neden olabilir. Öte yandan yapılan araştırmalarda aç karına sigara içmenin kanser riskini de özellikle artırdığı gösterilmiştir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23