• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Projelerden Paralel’e haraç

Yeniakit Publisher
2015-03-16 07:33:00 - 2015-03-16 07:33:30
Projelerden Paralel’e haraç

Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında “resmi makamlara” itiraflarda bulunan “eski paralel yapı mensupları” K.S. ve T.K, şok ifşaatlarda bulundu.

ALİ ÜSTÜN / ANKARA - Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında “Resmi Makamlara” itiraflarda bulunan “Eski Paralel Yapı mensuplarından” K.S. ve T.K.’dan şok ifşaatlar...

K.S. ve T.K. “paralel yapı”nın Ankara’daki üniversite yapılanmasını ve imamlar eliyle çeşitli sınavların sorularının cevaplarının sınava gireceklere dağıtıldığını “ifşa” etti. İşte o ifadelerden çarpıcı bölümler:

KPDS SINAVLARINI DAĞITAN EVREN.Ö.

“Evren.Ö.: Gazi Üniversitesi Sağlık Kurumları Yönetimleri biriminde 1282254(XX)  No’lu  doktora öğrencisi. ‘Cemaat’e ait dershaneler yapılanmasından sorumlu… Aynı zamanda Kredi ve Yurtlar Kurumu hizmetlerden sorumlu. 2012 ALES 2012 KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) Sınav Sorularını Sınava Gireceklere Bilgisayar Aracılığı ile Dağıtan ve Öğrencileri çalıştıran (Kişi)…ÖSYM sorularının ‘Cemaat mensubu’ öğrencilere dağıtılmasına şahit oldum.”

ALES SORULARINI İBRAHİM KOD ADLI MUSTAFA F. DAĞITTI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Mustafa F. (İBRAHİM KOD ADLI) 

Bilkent Üniversitesi’nde öğretim gören öğrencilerin Yüksek Lisans ve doktoraya başlamalarını sağlayan ve ALES sorularını dağıtan şahıs. Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. İpek Üniversitesi aracılığı ile Londra’ya üniversiteye gönderildi. Akademik yapının Londra Sorumlusu (olarak görev yaptı). 17 Aralık sonrasında geri getirildi. Hâlen Bilkent’te.”

“HİMMET”LER NECMİ.B.’DE TOPLANIYORDU

“Necmi B.: Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Sohbet düzenleyip para toplar. Topladığı paraları Eyüp B’ye verir. Doç. Dr. Eyüp B., TOBB Üniversitesi’nde öğretim üyesi.  Paralel’in Yenimahalle yapılanmasında ekonomiden sorumlu.  Cemaate toplanan himmet kurban ve diğer yardımların paraları bu şahısta toplanır. Yenimahalle akademik yapılanma ihtiyaçları bu şahıs tarafından tedarik edilir. Ankara yapılanması içinde de görevli.”

ÖSYM’DEKİ SORU KİTAPÇIĞI TERTEMİZ!

İtirafçı K.S.: “Ankara ilinde bulunduğum Eylül 12011-Eylül 2013 tarihleri arasında ÖSYM sorularının ‘cemaat’ mensubu öğrencilere dağıtılmasına şahit oldum. Yakup kod isimli şahıstan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nde 2012 yılı İlkbahar ALES sınav sorularını aldım ve sınava girdim. Soruları aldığımın kanıtı ÖSYM’deki soru kitapçığıdır. Benim matematik sınavında yaptığım soru kitapçığında hiçbir işlem yoktur. Bütün cevapları bildiğim için tam puan aldım. Kitapçığım tertemizdir.” 

TÜBİTAK’TAN PROJELERİ GEÇİRTİR!..

“Turgay T.: Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlileri ile TOBB Üniversitesi Öğretim görevlilerinden olan Doçent. Kolombiya Eyaleti Üniversitesi’nde doktora yaptı. Bu şahıs TÜBİTAK’a proje hazırlayarak ‘cemaat’ içerisinde TÜBİTAK’taki abilerin aracılığı ile büyük bedelli projeleri geçirtir.  Projeler üzerinden öğrencilere para verilir ancak paranın yarısı yapıya aktarmak üzere geri alınır. TÜBİTAK’tan geçen projeler üzerinde sağlam bir çalışma yapılırsa, mesele tamamen aydınlanır.”

CEMAATİN “KAYNAKÇI”SI

“Yusuf (Kod İsimli) öğretim görevlisi: Akademik kariyer için müracaat eden tüm ‘cemaat’ mensubu öğrencilerin CV’lerinin kendisinin kullanmış olduğu [email protected] adresine göndermesini ister. Bu adrese ‘cemaat’ mensuplarının CV’leri sorumlularca gönderilir. Herhangi bir kurumla ‘Cemaat’in bağlantısını sağlayanlar yapı içerisinde ‘KAYNAKÇI’ olarak adlandırılır. Çoğunun mail adresleri de ‘KAPORTACI’, ELEKTRİKÇİ, MOTORCU, vb.’dir.” Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23