• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prof. Dr. Naci Görür'den kritik İstanbul depremi açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-10-20 22:45:00 -
Prof. Dr. Naci Görür'den kritik İstanbul depremi açıklaması

İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Avrupa yakasının en riskli kısımlar olduğunu ve depremin görülme ihtimalinin yüzde 65 olduğunu söyledi.

Beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Bir sefer jeolojik ve zemin olarak en tehlikeli olan yerler Avrupa yakası ve Avrupa Yakasında Haliç'ten başlayıp Silivri'ye kadar giden sahil ve sahilden ilk 10 km'lik kuşak en riskli yerler. Neden en riskli yerler? Buradaki jeolojik özelliklerden dolayı. Bizim özellikle tersiyer dediğimiz kayalar yani iyi çimentolanamamış, yumuşak, kirli, kumlu, içerisinde su seviyesinin olduğu kaya zemin değil. Sert kayalar değil. Şiddetli bir sarsıntıda heyelan yapma özelliği gösteren, halkın diliyle çürük zeminlerdir. Bu çürük zeminler depremi katbekat artırıyorlar. Depremin etkisine x desek, buralarda 5x, 10x olabilir. Bu zemin etkiyi büyütüyor." dedi.

Görür, "Depremde bir fay kırılınca enerjisinin bir kısmını boşaltır. Enerjisini başka bir bölgeye gönderir. Biz burada dikkatli olun diyoruz. Özellikle halk ölçeğinde değil, yerel yönetimlerin risk altına girmiş bu alandaki hazırlık çalışması yapacaklarsa bir an önce yapsınlar. Zarar azaltıcı önlemler alınsın diye söylüyoruz." diyerek önlem alınmasını istedi.

‘İstanbul büyük deprem bekliyor’ dedik. 99’dan sonra Marmara’nın altındaki kabuğa enerji yükledi. Bu kabuk bu enerjiyi kaldıramaz.

Deprem ihtimali yüzde 64

İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimalini değerlendiren, Görür, Depremde ortaya çıkacak enerjinin bir milyon 800 tonu aşkın patlayıcının aynı anda çıkan enerjisine denk olduğunu söyledi.

Görür, "2000’de bir yayın var bütün tarihi bir depremler incelenmiş. Ve saygın bir yayın kuruluşu. Bu çalışmalar sonucu 99’dan sonra İstanbul’da 7’nin üzerinde depremin olma olasılığı yüzde 64’dür. Anadolu yakasından İstanbul yakasına kadar sahil kısımlarında zemin çalışmaları, tehlike ve deprem haritaları üretildi. Nerelerde can ve mal kaybı, yangın gibi riskler ölçüldü. Bunlar olmasaydı biz bugün İstanbul’un hasarını çok doğru dillendiremezdik." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

evet kentsel soygun şey dönüşüm başlatılsın

Molla Kasım

Bizim Menfaatperest İnsanlarımıza En Büyük Dersi Kuvvetle Muhtemel “DEPREM” Verecektir...Amerika Gibi, Kanada Gibi Ülkelere Baktığınızda Bir Nizam Var Bir İntizam Var Bir Plan Var...Cadde V Sokakları Geniş Kaldırımları Geniş Otobanları Geniş Alt Yapıları Sağlam Çoğu Yerleşim Yerleri Gayet İntizamlı Fakat Gel Gelelim Müslüman Olan Bize, Plansız,İntizamsız.Nizamsız...Halbuki Bir Müslümanın Uyması Gereken “METOD” Bunlardır Vahyin Işığında Gidiyorsan Her Şeyinle Uyum Olacak...Allah Bile Kainatı 6 Günde Yaratırken Safha Safha Bir İntizama Bir Nizama Bir Plana Uyarken Ey Müslüman! İntizamsın,Nizamsızsın,Plansızsın...Yok Aga Yok Sen Akıllı Olmzsan Ey Müslüman Bir Şekilde Dersini Alırsın...Ne Zamana Kadar Peki? Sen Akıllanana Kadar Ey Müslüman...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23