PKK’dan kumar parasıyla kaos planı
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Gezi olayları, 17–25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleriyle Türkiye’nin istikrarını bozmak isteyen terör örgütleri ve dış destekçilerinin kirli emellerinden vazgeçmedikleri, 24 Haziran seçim sürecinde de sandıkların açılmaya başlanmasıyla birlikte yeni bir kargaşa ortamı oluşturabilmek için fırsat kolladıkları bildiriliyor.
Hainlerin bu seferki hareket noktasının ise eğlence mekânları ve yasadışı kumar camiası olacağı kaydediliyor. İstihbarat birimleri, terör örgütü PKK’nın Hollanda merkezli yasadışı kumar organizasyonuyla bağlantılı isimlerin bir süredir Türkiye’nin büyük şehirlerinde şüpheli ilişkiler geliştirmeye çalıştığını tespit etti.
Araştırmalarını derinleştiren uzmanlar, örgütün seçimleri provoke etmek ve kargaşa ortamı oluşturmak maksadıyla finans dağıtımı gerçekleştirdiği ve eleman tedarik etmeye çalıştığını üzerinde duruyor. Avrupa’nın varoşlarındaki yasadışı kumar piyasasında önemli bir paya sahip olduğu belirtilen PKK’nın, bu yolla milyarlarca dolarlık bir kaynağa sahip olduğu değerlendiriliyor.
Söz konusu takip ve değerlendirme çalışmaları kapsamında PKK’nın Hollanda merkezli kumar ayağının başı ‘Eyüp’ kod adlı militanın da Türkiye’de olduğu bilgisine ulaşan güvenlik birimleri, şahsın yakalanması için çalışmalarını yoğunlaştırdılar.
Bir haftada 34 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), 25-31 Mayıs’ta Diyarbakır, Mardin ve Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda biri sözde lider kadroda olmak üzere 34 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonlarda 21 el yapımı patlayıcı ve 22 silah mevzisi, sığınak ve barınak imha edildi. Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı geçmeye çalışan 5 bin 413 kişi yakalandı.
4 terörist öldürüldü
Öte yandan dün Siirt’in Pervari ilçesinde, 4 terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildiği bildirildi.