Sevilerek tüketilen pirpirim aşının onaylı tarifini sizler için derledik. Pirpirim aşı nasıl yapılır? Antep usulü semizotu yemeği malzemeleri nelerdir? İşte pirpirim aşı...
Sevilerek tüketilen pirpirim aşının onaylı tarifini sizler için derledik. Pirpirim aşı nasıl yapılır? Antep usulü semizotu yemeği malzemeleri nelerdir? İşte pirpirim aşı...
Geleneksel lezzetlerimizden olan pirpirim aşının birçok yöreye göre farklı tarifleri bulunuyor. Biz, sizler için Antep usulü olanı, kesin tarifiyle paylaşıyoruz.
Malzemeler
- 1 demet semizotu (ince kıyılmış)
- 1 adet boy soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- yarım su bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sumak ekşisi (yoksa nar ekşisi)
- 1 tatlı kaşığıkırmızı toz biber
- 1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
- yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 litre sıcak su
Kuru soğanı küçük küpler olacak şekilde doğrayın. Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyin ve 2 dakika kadar tekrar kavurun.
Toz biberi, sumak ekşisini ve tuzu ekleyip karıştırın.
Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları ve sıcak suyu tencereye ekleyip karıştırın. Bulgurlar pişene kadar orta ateşte kaynatın.
Bulgurlar piştikten sonra haşlanmış nohutları ve son olarak ince kıydığınız semizotlarını tencereye koyun ve 3 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.