• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pepeçura tarifi, nasıl yapılır? Kolay pepeçura tarifi

Yeniakit Publisher
2021-11-06 16:16:00 - 2021-11-06 16:16:58
Pepeçura tarifi, nasıl yapılır? Kolay pepeçura tarifi

Karadeniz mutfağının tatlıları arasında olan, mis gibi kokulu üzümle yapılan bu hafif tatlıya bayılacaksınız.

Karadeniz mutfağının tatlıları arasında olan, mis gibi kokulu üzümle yapılan bu hafif tatlıya bayılacaksınız.

Malzemeler

1 kg siyah üzüm

6 su bardağı su

2 çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı mısır nişasta

Yarım çay bardağı mısır unu

Yapılışı

Üzümü ve suyu birlikte kaynatın. Ilındıktan sonra süzün. 4-5 bardak üzüm suyunu tencereye alın. Üzerine nişastayı, unu, şekeri katıp karıştırın. Ocağın üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Pişen tatlımızı, kaselere boşaltın ve soğuk servis edin. Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23