• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pentagon: Taliban sözünü tutmuyor

Yeniakit Publisher
2020-03-05 02:04:00 -
Pentagon: Taliban sözünü tutmuyor

Taliban ile barış yapıldığını tüm dünyaya ilan eden ABD, Taliban’ın sözünü tutmadığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile Senato Silahlı Hizmetler Komitesinde 2021 yılı savunma bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Katar'ın başkenti Doha'da geçen hafta ABD ile Taliban arasında anlaşma sağlandığı halde Taliban'ın Afganistan'da saldırı düzenlemeye devam ettiğine ilişkin bir soruya yanıt veren Esper, bu anlaşmanın Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki görüşmelerin başlamasının yolunu açmayı amaçladığını ve görüşmelerin beş gün içinde başlayacağını kaydetti.

ABD Afgan hükümetini destekleyecek

Kabil yönetimi ile Taliban arasındaki görüşmeler konusunda "karışık sinyaller" aldıklarını belirten Esper, ABD'nin Afgan hükümetine bu süreçte askeri destek vermeye devam edeceği konusunda vaatte bulunduğunu ifade etti.
Esper, "Taliban, ABD ve koalisyon kuvvetlerine saldırmama konusunda anlaşmaya bağlı ancak Afgan kuvvetlerine yönelik şiddeti azaltmayı sürdürme konusunda değil." diye konuştu.
ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın Afganistanda olduğunu anlatan Esper, iki tarafın masaya oturması için tarafları bir araya getirmeye çalıştıklarını kaydetti.
Son günlerdeki saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Esper son 24 saatte bazı küçük saldırıların meydana geldiğini ve ABD hava unsurlarının Afgan kuvvetlerine destek olarak bu saldırıları püskürttüğünü ifade etti.

Suudi Arabistan ABD’ye ödeme yaptı

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ABD'nin verdiği hava desteğinin maliyetini karşılamasına ilişkin bir soruya da yanıt veren Esper, Riyad'ın şu ana kadar ABD'ye yaptığı destek uçuşları için 113 milyon dolar ödediğini söyledi. Esper, Suudi Arabistan'ın 38 milyon dolar daha ödeme yapacağını belirtti.
Hipersonik silahlar konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakan Esper, ABD'nin gelecek yıllarda özellikle Pasifik bölgesinde hipersonik silah ve araçları konuşlandırmaya başlayacağını bildirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Huseyin

Buyuk Seytan Amerika kucuk Seytan Rusya. Bu dunyayi kirlettiniz Israil Ingiltere ve Iran ile birlikte. Allah bu millete guc versin kalplerimizi bilestirsin. Hepinizin hakkindan geliriz evvelAllah

Murat gözükara

KESİN... ABD SÖZÜNÜ TUTMAMIŞTIR... KALLEŞ ABD.... PKKYA DESTEK VEREN SEN DEĞİL MİSİN...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23