• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Patlıcan reçeli tarifi

Patlıcanın yakışmadığı yemek yok gibi. Hem lezzelti hem de sağlıklı olan patlıcandan tatlı bir tarif hazırlamanın mümkün olmadığını düşünüyorsanız; yanılıyorsunuz. İşte, dillere destan patlıcan reçeli tarifi...

2019-10-21 17:53:00 -
Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Patlıcan reçeli tarifi

Patlıcanın yakışmadığı yemek yok gibi. Hem lezzelti hem de sağlıklı olan patlıcandan tatlı bir tarif hazırlamanın mümkün olmadığını düşünüyorsanız; yanılıyorsunuz. İşte, dillere destan patlıcan reçeli tarifi...

Patlıcanın faydaları nelerdir?

Yapılan bilimsel çalışmalar patlıcanın içerdiği vitamin ve minarellerin kansere karşı koruyucu olduğunu ortaya koymuştur.

Antioksidan yönünden zengin olan patlıcan kalp ve damar sağlığı için faydalıdır.

Düzenli ve ölçülü tüketildiğinde patlıcan diyabet riskini bir hayli azaltır.

Patlıcan kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor.

İçerdiği vitamin ve minareller bakımından patlıcan beyin gelişimi için son derece faydalı. 

Patlıcan reçeli nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • Yarım kilo küçük patlıcan
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Öncelikle bebek patlıcanların kabuklarını soyarak işe başlayın.

Patlıcanları soyduktan sonra derin bir kabın içerisine alın.

Kabı suyla doldurun ve üzerine bir tabak kapatın.

Patlıcanlar suyun içerisinde yaklaşık iki buçuk saat kalacaklar.

Böylelikle patlıcanın acısı çıkmış olacak.

Ardından bir tencereye su doldurun.

Suya limon tuzunu ekleyin.

Su kaynayınca patlıcanları tencereye alın.

15 dakika sonra patlıcanları tencereden alın.

Haşlanan patlıcanları sıkıp havluda iyice kurutun.

Siz kurutma işiyle uğraşırken bir tencerede 4 su bardağı su ve 4 su bardağı şekeri kaynatın.

Kurutma işleminin ardından patlıcanları kaynayan şerbete atın.

Reçel kıvam alınca tencereye birkaç damla limon suyu sıkın.

5 dakika sonra reçeli ocaktan indirebilirsiniz.

Patlıcan reçelinizi sıcakken kavanozlara bölüştürün.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23