Patates soyarken, temizlemek için çaba harcadığınız lekelerin neden oluştuğunu biliyor musunuz?
Patates son zamanlarda fiyatı nedeniyle bir hayli konuşulan sebzeler arasında yerini alıyor. Fiyatı nedeniyle sık sık eleştirilse de Anadolu mutfağının olmazsa olmaz malzemelerinden biri olan patates yemeklerin sultanıdır. Patates olmadan bir yemek hazırlamak ise gerçekten son derece zordur.
Lekeler dikkatinizi çekiyor mu?
Bu leziz sebzeyi soyarken muhtemelen birçok kez kahverengi ve mor lekelerle karşılaşmışsınızdır. Peki, bu lekelerin neden oluştuğunu biliyor musunuz?
Ağırlık büyük problem!
Bu lekelerin sebebi patatesin depolarda ve tezgahlarda maruz kaldığı ağırlıktan kaynaklanıyor. Depolardaki nem daha koyu lekelere neden olurken küçük lekeler patateslerin birbirine uyguladığı baskıların bir sonucu.
Temizlemek önemli
Uzmanlar söz konusu bu lekelerin temizlendikten sonra patateslerin pişirilmesi gerektiğini vurguluyor.
İşte, damak çatlatan yumurtalı patates salatası tarifi:
- 5 adet patates
- 2 adet yumurta
- 1 adet limon
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 4-5 dal nane
- 2-3 sap taze soğan
- Tuz
- Karabiber
- Sumak
- Zeytinyağı
Öncelikle patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Ardından patatesleri buharda pişirin.
2 adet yumurtayı suda haşlayın.
Kalan malzemeleri ince ince doğrayın.
Haşlanan yumurtaları, patatesleri ve tüm malzemeleri karıştırın.
Afiyet olsun.