AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları istişare toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partililere “Bir ve beraber olun” mesajı verdi.
“Herkese şantajla diz çöktürmek istediler. Hizmet hareketi dediler, saf temiz bir kitleyi hem maddi, hem manevi olarak sömürdüler. Üzerimize sinsice geldiler, mertçe gelmediler. En alçakça metotlarla bizi sindirmek istediler. Paralel ihanet çetesinin hedefi, Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bu çetenin hedefi istiklalimizdir, bayrağımızdır, vatanımızdır ve milletimizdir. Bunun böyle bilinmesi lazımdır. Eğer hala bunu göremeyenler varsa, gözlerindeki ve kalplerindeki mühürlerin açılması için ben dua ediyorum. Ama bunu gördüğü halde şahsi ikameti için ses çıkarmayanları da milletime havale ediyorum. İnsan bir kere ölür. Her gün ölmenin ne anlamı var. Çok açık ve net
30 Mart’ta bize nasıl saldırdıklarını gördünüz. Bu yenilir yutulur bir şey mi? Kimlerle nasıl kumpasa girdiklerini gördünüz. AK Parti’nin karşısında kim güçlüyse onlarla iş tuttular. Ya bunların ilkesi falan yok. Bunlar kıbleyi falan kaybettiler. Bütün bunları gördükten sonra biz hala kalkıp bunun hesabını sormayacak mıyız? Millet Pensilvanya’nın ve onun ihanet çetesinin gerçek yüzünü görmüştür arkadaşlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanlığı görevini devraldığımda da bu mücadeleyi şahsen sürdüreceğim. Gözümün arkada kalmayacağını biliyorum. Bu ihanete boyun eğmek, 91 yıl önce kapımızda bekleyen manda himayesine boyun eğmektir”