Pancar kvass tarifi: Kırmızı pancar kan için iyi midir? Etkisi ortaya çıktı! İftara bunu yapın!
İç organların yenilenme sürecini hızlandıran pancar, kvass olarak fermente bir şekilde tüketildiğinde sindirim sistemini de baştan sona yeniliyor. Pancarın hücre yaşlanmasını durdurması sebebiyle sık sık tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Yapılan çalışmalar, pancar kvassın hücre yenilenmesini kolaylaştırdığını gösteriyor. İşte tükettiğiniz andan itibaren yeni doğmuş gibi gençleştiren pancarın mucizevi faydaları... İftara yapmak için pancar Kvass tarifi İçin malzemeler...
Pancar Kvass Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kırmızı pancar
- 1 çorba kaşığı kaya tuz
- Yarım su bardağı peynir altı suyu( kaliteli ev yapımı yoğurt suyu da olabilir)
- Yarım su bardağı ev sirkesi (şart değil)
- 5 litrelik cam kavanoz
- Hazır su
Pancar Kvass Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için hazırlamanızı tavsiye ederiz. Pancar Kvassı hazırlayıp suyunu cam şişelere koyup aylarca buzdolabında saklayabilirsiniz. Yazın bile çocuklarınıza asitli içecekler vermek yerine bu sağlıklı içecekten hazırlayıp biraz peynir altı suyu ile karıştırıp verebilirsiniz. İki kilo pancarı üç defa mayalayabilirsiniz. Pancarların suyunu süzdükten sonra pancarlarını atmayınız. Tuzlu su hazırlayıp turşu şeklinde buzdolabında saklayınız.
PANCAR KVASS
Pancarların kabuklarını soyunuz. Küp küp doğrayınız. Cam kavanoza yerleştiriniz. Üzerine kaya tuzu, peynir altı suyu varsa ev yapımı sirke koyup hazır suyu kavanozun daralan yerine kadar doldurunuz. Kapağını kapatınız. 3 -4 gün sonra koyu kırmızı renk alınca süzünüz. Kavanozun içinde dört parmak kadar pancar suyu kalsın. Tekrar peynir altı suyu, tuz ve hazır su ekleyip üç dört gün sonra süzünüz. Bu işlemi üç defa tekrarlayınız. Hazırladığınız pancar kvassları cam şişelere koyup ağzını kapatınız. Buzdolabında saklayınız. Hemen içmeseniz bile aylarca buzdolabında bekleyebilir. Ben hazırladığımda kapalı balkonuma koymuştum. Kavanozun dışı çok soğuktu. 3-4 gün sonra rengi açık pembe idi. Mutfağa aldım ılık ortamda 6-7 gün sonra koyu kırmızı oldu. Tekrar hazırlarken mutfakta tuttum üç dört günde mayalandı. Ilık ortam olması gerekiyor.
Not: Sıcak havalarda mayalanma daha hızlı oluyor.
Betain ve C vitamini yönünden oldukça zengin olan pancar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur. Pancar tüketimi, DNA hasarının da önüne geçer.
Pancar, içerisinde bulunan nitrat sebebiyle kan damarlarının genişlemesini sağlar. Kan basıncını düzenleyen pancar, iç organların hücre yenilenmesi konusunda yardımcı olur.
Sindirim sistemini tamamen düzenleyen pancar, bağırsak sağlığını iyileştirir. Pancar kvass olarak tüketildiğinde bağırsak florasını yeniler ve probiyotik desteği sağlar.
Pancar kvass, güçlü bir C vitamini kaynağıdır bu yönüyle bağışıklık sistemini güçlendirir.
Pancar kvass, içerisinde bulunan bileşenler sayesinde enerji seviyesini artırır.
Karaciğerin yenilenme sürecini hızlandıran pancar, vücudu toksinlerden arındırır. Bu sayede hücre yaşlanmasının önüne geçer.
Pancar, kan şekeri dalgalanmalarının önüne geçtiği için gün içinde ortaya çıkabilecek açlık krizlerini önler.
Cilt sağlığını destekleyen pancar, yaşlanma belirtilerini hafifletir. Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırdığı için gençlik iksiri olarak bilinir.
Kırmızı pancar kan için iyi midir?
Pancar, zengin bir nitrat kaynağıdır. Kan akışını iyileştirmeye ve gerektiğinde kan basıncını düşürmeye yardımcı olan bir damar genişletici görevi görür. Bu sayede daha fazla besin maddesi kana karışabilir.