• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özgür Özel’den gündeme ilişkin değerlendirmeler

Yeniakit Publisher
2019-12-27 22:37:21 -
Özgür Özel’den gündeme ilişkin değerlendirmeler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Anayasa Mahkemesinin Wikipedia’nın erişime açılması kararına değinen Özel, “Bugün mahkeme kararıyla tescillendi. Wikipedia’yı kapatanlar, 30 Mayıs 2019 tarihinde bunun bir hak ihlali olduğunu kabul etmişlerdi. Ama daha sonra Meclis’e gelen yargı reformunda bunu koymadılar” ifadelerini kullandı.

Libya tezkeresi

Libya tezkeresine ilişkin bir soru üzerine ise Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Libya’ya asker gönderilmesine sonuna kadar karşı tutum içinde bulunacağımızı hem Meclis’teki muhalefetimizle hem de oylarımızla bunu ifade edeceğimizi söylüyoruz. Askerimizin Libya çöllerinde yeri yok”diye konuştu.

Libya’da hükümetin değişebileceğini anlatan Özel, “Libya’da pozisyon tutmak, taraf olmak yapılan ve hepimizin desteklediği Münhasır Ekonomik Bölge anlaşmasının tartışmalı hale getirir. Komşuda hükümet değiştiğinde sizin pozisyon kaybetmemeniz önemlidir. Bu yüzden bu kadar keskin asker yollayarak, taraf olunan bir pozisyon Türkiye Libya ilişkilerini geleceği açısından riskli bir pozisyondur” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emine Altin

Turk askerinin Libya collerinde yeri yokmus Turk askerinin Libyada yeri var aslinda sizin Turkiye'de yeriniz yok usakligini yaptiginiz devletlere gidin ekmegimizi yiyip bizi icerden vurup durmayin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23