• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özbek pilavı tarifi

Yeniakit Publisher
2018-11-21 18:50:00 -
Özbek pilavı tarifi

Özbek pilavı nasıl yapılır? İşte özbek pilavı tarifi…

MALZEMELER

Bir buçuk kilo kuzu kuşbaşı
1'er çay bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı
Bir buçuk kilo kibrit çöpü biçiminde doğranmış havuç
4 adet orta boy doğranmış soğan
1 kg baldo pirinç
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
2 baş sarımsak
İsteğe göre tuz
1 litre kaynamış su

YAPILIŞI

Önce zeytinyağı ve ayçiçek yağını iyice kızdırın. Etleri yağa koyun. Hafif ateşte etlerin önce suyunu yavaşça bırakması sonra da çekmesini bekleyin (yaklaşık 20 dakika). Doğranmış soğan, sarımsak ve havuçları koyun. Kimyon ve karabiberin 2/3'ünü ekleyin. Havucun diriliği kaybolup, etle iyice kaynaşıncaya kadar hafif ateşte pişirin. Bu arada pilavlık pirinci iyice yıkayın ve soğuk suda 15-20 dakika bekletin. 1 litre kaynar suyun üzerine süzülmüş pirinci koyun. Kalan baharatları ekleyin. Suyunu çekince karıştırın. Pilavı malzemelerin üzerine koyun ve 25 dakika en kısık ateşte pişirin. 2 dakika dinlendirip, büyük bir tabak ya da tepsiye ters çevirin (pilav altta malzemeler üstte kalır).

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23