• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özbek pilavı nasıl yapılır? | Özbek pilavı tarifi malzemeleri

Yeniakit Publisher
2020-11-09 12:33:00 -
Özbek pilavı nasıl yapılır? | Özbek pilavı tarifi malzemeleri

Özbek pilavı tarifi | Farklı bir pilav tarifi arayanlar Özbek pilavının tarifini araştırıyor. Doğru ölçüyle yapıldığında damakları şenlendirecek bu tarifi merak edenler pilav için gereken malzemeleri merak ediyor. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? | Tam ölçülü Özbek pilavı | Özbek pilavı gerekli malzemeler

Özbek pilavı yapılışı | Orta Asya'da özel günlerde yapılan leziz bir tarif olan Özbek pilavını son derece kolay bir yöntemle evlerinizde hazırlayabilirsiniz. Peki, tam ölçülü Özbek pilavı nasıl yapılır?

Özbek pilavı tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 400 gram kuzu kuşbaşı
  • 5 adet havuç
  • 2 baş sarımsak
  • 4,5 su bardağı sıcak su (Et suyu da kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Özbek pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle sıvıyağı ve tereyağını ocağa alın.

Piyazlık doğradığınız soğanları yağda kavurun.

Soğanların rengi değişince tencereye etleri alın.

Etler suyunu çekene kadar kavurun.

5 adet havucu rendeleyin.

Rendelediğiniz havucu etin içine ekleyin.

Havuçlar yumuşayınca pirinci tencereye alın.

Tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika pirinçleri de kavurun.

Ardından tencereye suyu ekleyin.

Pilavın ortasına iki baş sarımsağı yerleştirin.

Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın.

Pilav piştikten sonra bir süre demlenmesi için bekleyin.

Ardından pilavı sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23