• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Oyunu Kiev’de kullandı

Yeniakit Publisher
2014-10-26 19:42:00 -
Oyunu Kiev’de kullandı

Devlet Başkanı Poroşenko, oyunu Kiev'de kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusundaki Kramatorsk'a yaptığı sürpriz ziyaretin arından başkent Kiev'de oyunu kullandı.

Oyunu verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Başkanı Poroşenko, ülkesinin geleceği, Avrupa yönünde ilerlemesi ve hükümetin yenilenmesi için oy kullandığını belirtti.

Poroşenko, halkın da bu önemli süreçte oy kullanarak ülkenin geleceğini belirleyeceğini ifade ederek seçimlerin ardından, barışın sağlanması, ülkenin kalkınması ve reformların gerçekleştirilmesi yolunda kendisini destekleyecek güçlü bir koalisyon hükümetinin kurulacağına inandığını dile getirdi. Poroşenko, seçimden sonra reformların gerçekleştirilmesinin kolaylaşacağını düşündüğünü söyledi.

Bu sabah Donbas bölgesine gittiğini hatırlatan Poroşenko, doğudaki birçok seçim sandığının açılmadığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Poroşenko, doğuda devam eden terörle mücadele operasyonlarında yer alan askerlerin bir kısmının oy kullanabildiğini bizzat gördüğünü ifade ederek "Bu askerler, büyük bir şevkle oy kullandı. Ancak eski parlamentonun aldığı kararla 25 binden fazla askerin oy kullanamaması beni üzdü. Bu da eski parlamentoyu feshetmemin nedenlerinden biriydi" dedi.

Bu sabah Kiev'de oy vermesi beklenen Poroşenko, sürpriz bir şekilde ülkenin doğusundaki Kramatorsk kentine giderek seçmenlerle sohbet etmiş ve askerlerle bir araya gelmişti

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23