• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Otogarlara da havaalanı gibi güvenlik önlemi

Yeniakit Publisher
2016-07-13 12:29:00 -
Otogarlara da havaalanı gibi güvenlik önlemi

Atatürk Havalimanı'na yönelik bombalı saldırı sonrası oluşturulan yeni güvenlik konseptinin kapsamı genişletiliyor. Buna göre, otogarlarda havaalanlarında uygulanan güvenlik sisteme geçilecek.

Teröre daha kapsamlı önlemler geliyor. Bu tür eylemlere karşı yeni güvenlik konsepti otogarlarda hayata geçiriliyor. Yaşanan terör eylemlerinde militanların ya da ona destek sağlayanların otobüsle ulaşım sağlamaları otogarlarda güvenlik tedbirlerini artırdı. Buna göre, otogarlarda havaalanlarında uygulanan sisteme geçilecek. Bilet almaya gelen vatandaşa kimliği sorulacak, bilgileri kontrol edilecek. Kimlik numarası kaydedilecek. Yolcu, havaalanlarında olduğu gibi iki kontrol noktasından geçecek. Biletsiz yolcu kontrol noktasına kadar ilerleyemeyecek.

BİLETLERE KİMLİK DE EKLENECEK

Ulaştırma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün üzerinde çalıştığı, belediyeler ve ilgili kurumlarla üzerinde görüş alışverişinde bulunduğu çalışma kapsamında alınacak tedbirler şöyle: Otogarlarda da havaalanında uygulanan sitem devreye sokulacak. Mevcut uygulamada, bilet kesilirken sadece isim ve soyadın sorulması yeterli iken yeni uygulamayla kimliksiz bilet satışı önlenecek. Biletlerin üzerine, T.C. Kimlik Numarası işlenecek.

HER YOLCUNUN KENDİ ADINA BİLET

Otobüse binen her yolcu için kendi adı ve bilgileriyle bilet verilecek. Otobüs firmalarının korsan yolcu taşımasının önüne geçilecek. Otogar giriş ve çıkışları yanında yol kontrolleri artacak. Bu konudaki cezaları artırılacak. Resmi üniformalı polisler, üniformalı özel güvenlik elemanlarıyla birlikte, görevli sivil polislerin sayıları artacak. Otobüs firmalarıyla ilgili denetimler sıklaştırılacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23