• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Operasyon yapan polislerden tacizci jinekoloğu kurtarma hamlesi! Cep telefonundaki görüntüleri silmişler

Yeniakit Publisher
2019-11-09 11:54:00 - 2019-11-09 12:20:03
Operasyon yapan polislerden tacizci jinekoloğu kurtarma hamlesi! Cep telefonundaki görüntüleri silmişler

Nitelikli cinsel saldırı suçunda 23 yıl hapis cezasına çarptırılan jinekoloji profesörü Fecrialem Sevilen'in gözaltına alındığı esnada, polis memurları tarafından cep telefonu ve bilgisayarlardaki cinsel içerikli görüntüleri sildikleri ortaya çıktı.

'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü jinekoloji profesörü Fecrialem Sevilen'in ilk gözaltına alındığı sırada büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. Sevilen'in cep telefonu ve bilgisayarını inceleyen polis memurlarının içerisindeki cinsel içerikli görüntüleri sildikleri anlaşıldı. Sevilen hakkında yapılan yargılama sırasında ortaya çıkan skandal üzerine İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi silme işlemini gerçekleştirdiği iddia edilen polis memurları hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçu kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyusunda bulundu.


Jnekoloji profesörü Fecrialem Sevilen'in İstanbul Nişantaşı'nda bulunan özel muayenehanesinde iki kadın hastasına cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürülmüştü. Bu suç kapsamında tutuklanan Sevilen hakkında soruşturma başlatılmış, tutuklanan şüpheli hakkında tedavi için muayenehanesine gelen ve muayene sırasında beden ve ruh bakımından kendilerini savunamayacak durumda olan iki kadını, nüfuzu kötüye kullanarak cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Sevilen geçtiğimiz günlerde 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Soruşturma aşamasında serbest bırakılan Fecrialem Sevilen, hüküm ile birlikte yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

'Görüntü yok' dediler

Tacizci Profesör Sevilen'in ilk gözaltına alındığı sırada büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. Yargılama sırasında tespit edilen olaya göre, Fecrialem Sevilen'in cep telefonu ve dizüstü bilgisayarında gözaltına alındıktan sonra polislerce inceleme yapıldı. Bu incelemede şüphelinin bu materyallerinde cinsel içerikli görüntü bulunmadığına ilişkin tutanak düzenlendi. Fakat mahkeme tarafından daha sonradan adli bilişim uzmanına yaptırılan bilirkişi incelemesinde şüphelinin gözaltında bulunduğu sırada söz konusu materyallerde silme işlemi yapıldığı tespit edildi.

O polisler hakkında suç duyurusu

Bu işlemi dizüstü bilgisayarı ve cep telefonunda inceleme yapan polis memurlarının yaptığı şüphesi üzerine İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Yapılan suç duyurusunda, Kadın ve Aileye Karşı Şiddeti Önleme Bürosu Cumhuriyet Savcısı talimatını kasten yerine getirmeyen polis memurları hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçundan soruşturma yapılması ve yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi istendi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Soruşturma başlatıldı

Mahkemenin suç duyurusu üzerine Fecrialem Sevilen'in dizüstü bilgisayar ve cep telefonundan cinsel içerikli görüntü bulunmadığına yönelik tutanak düzenleyen polis memurları hakkında soruşturma başlatıldı. Olayı İstanbul Memur Suçları Soruşturma Bürosu soruşturacak.

Kaynak: Sabah

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yozgatlı

Polis her zaman Zalimin yanında yer almıştır.

abdrhman

bir doktor bunu yaparsa biz hastalarımızı kime emanet edeceğiz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23