• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Önce yalan sonra katliam

Yeniakit Publisher
2019-11-03 09:45:00 - 2019-11-05 17:20:29
Önce yalan sonra katliam

Yakın tarihin sayfaları, ABD Başkanlarının yalan üzerine kurguladıkları dış politika neticesinde hayatını kaybeden mazlumların çığlığıyla dolu. Truman’dan Bush’a, Obama’dan Trump’a kadar tüm Amerikalı liderlerin verdiği yalan beyanatlar, dünyanın çeşitli bölgelerini teröre saplayarak kana buladı.

 Faruk Arslan  İstanbul 

Yakın dönemde yeryüzündeki savaş ve katliamların hemen hemen tamamında parmağı bulunan ABD’nin günah galerisi açıldı. Küresel haydut ABD’nin geçmiş dönemdeki katliamlarını gündeme getiren ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları, büyük şeytanın kanlı geçmişini yeniden gündeme getirdi. Yakın dönem siyasi tarihin sayfaları; geçmişten bugüne ABD liderlerinin yalan beyanları ve katliam dosyalarıyla dolmuş durumda.

ABD’nin Baş’kan’ları

Barack Obama’nın 2009-2017 yıllarını kapsayan dönemini hedef alan Donald Trump’ın sözleri, ABD liderlerinin katliam dosyasını açtı. ABD Başkanlığı yapan Truman’dan Bush’a, Obama’dan Trump’a kadar neredeyse tüm Amerikalı liderlerin verdiği yalan beyanatlar, dünyanın çeşitli bölgelerini teröre saplayarak kana buladı. Kore’de insanların canına kast eden, Vietnam’da insani drama yol açan, Afganistan ve Irak’ta milyonlarca insanın katleden ABD Başkanları, Suriye’nin kuzeyinin terör batağına saplanmasının da baş müsebbibi.

Kore ve Vietnam’da insanlığı öldürdüler

ABD Başkanı Harry S. Truman, 1945-1953 yıllarını kapsayan döneminde Kore faciasına sebep oldu. ABD’li Truman 1950 yılında, “Hava, kara ve deniz kuvvetlerimizi gönderiyoruz ve birincil amacımız Korelilerin bağımsızlıklarını korumak ve Birleşmiş Milletler’in barışı tekrar sağlamasına yardımcı olmak” diyerek Kore Savaşı’na bulaştı. Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki savaşa müdahale eden ABD, çözümsüzlüğü ve vuruşmaları had safhaya taşıdı. 3 yıl süren savaşın bilançosu korkunç oldu: 3 milyon ölüm!

1969-1974 yılları arasında ABD Başkanlığı yapan Richard Milhous Nixon, Vietnam Savaşı’nda akan kanın ana sorumlularından. Richard Nixon’ın “Bu, Kamboçya’nın (Vietnam) işgali değildir. Düşman birlikleri sığınaklardan temizlendikten ve teçhizatları imha edildikten sonra geri çekileceğiz” yalanıyla şiddetlenen savaş sonucunda 1.5 milyon insan katledildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Afganistan’a ölüm ve terör ektiler

ABD’yi azılı bir köpek gibi masum Müslümanların üzerine salan ABD Başkanı George Walker Bush, 2001-2009 yılları arasındaki liderliği süresince Afganistan ve Irak’a kan kusturdu. Afganistan işgalini 2001’de “Mazlum Afgan halkı, ABD ve müttefiklerinin cömertliğini anlayacaklar. Askeri hedefleri vurdukça, Afganistan’ın acı çeken erkek, kadın ve çocuklarına erzak ve tıbbi malzeme de vereceğiz” yalanıyla başlatan Bush, 100 bini aşkın insanı katlettirdi. Afganistan, ABD’nin ektiği fitne tohumlarının sancısını hâlâ çekiyor.

Irak’a demokrasi değil katliam

2003 yılında Irak işgalinin düğmesine basan Bush, “demokrasi götüreceklerini” söylediği Irak’a sadece ölüm ve ayrılık götürdü. Operasyonu “Şu anda ABD ve koalisyon birlikleri, Irak’ı (kimyasal) silahsızlandırmak, insanları özgürleştirmek ve dünyayı büyük bir tehlikeden korumak için askeri operasyona başlamış bulunuyor” yalanıyla başlatan Bush, 1.5 milyon insanın katledilmesine, binlerce kadının ırzına geçilmesine ve Irak’ın ikiye bölünmesine neden oldu. Daha sonra ABD eski Dışişleri Bakanı Colin Powell ve eski CIA görevlileri Irak’ta kimyasal silah olmadığını itiraf etti.

Libya’nın canisi, PKK’nın hamisi

ABD’nin 44. Başkanı Barack Hüseyin Obama, 2009-2017 yılları arasında küresel haydutluk vazifesini icra etti. 2011’de NATO’yu Libya’ya sokan Obama, “Nesiller boyunca ABD, küresel güvenliğin ve insan özgürlüğünün savunucusu oldu. ABD, kendi payına düşen yardımı yaptıkça, Libya halkına yardım etmek, uluslararası kamuoyunun da sorumluluğu olacak” yalanını dillendirdi. Operasyon sonucu huzursuzluğun ülkesi olan Libya’da 70 bin insan can verdi. 2013’ten bu yana besleyip büyüttükleri terör örgütü PKK/PYD ile Suriye’nin kuzeyinde terör bataklığı oluşturan Obama; 2013’te “Dikkatli değerlendirmelerin ardından Esed rejiminin kimyasal silah kullanımına askeri operasyonla cevap vermenin, ulusal çıkarımızın bir gereği olduğuna karar verdim” sözlerine rağmen Esed rejimine karşı kılını kıpırdatmayan Obama, DEAŞ’la mücadele bahanesiyle PKK/PYD’yi semirtti. Obama, 2013, 2014 ve 2016 yılında Türkiye’ye karşı verdiği hiçbir sözü tutmayarak PYD’nin önünü açtı, örgütü silahla donattı.

Terörist YPG hamisi Trump da yalancı

ABD Başkanı Donald Trump ise 2016’da oturduğu ABD Başkanlığı koltuğunda Kasım 2017’de “PYD’ye artık silah gönderilmeyeceğini” açıklamasına rağmen bu tarihten itibaren 2 senede örgüte 500’ü aşkın TIR’la silah taşındı.

Trump yönetimindeki ABD’nin PKK/PYD’ye taşıdığı silah sistemleri Suriyelilere ve sınır ötesinde Türkiye topraklarına karşı kullanıldı. Teröristler hem Obama hem de Trump döneminde ABD’den aldığı toplam 30 bin TIR dolusu silahla Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları’nda Türkiye askerine saldırdı.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mikropdöver

Geberttik ve denize attık dedikleri pisliğin yerine geçenin ismi de mübarek ( Kureyş'i ) neden islam ülkeleri adına karşı çıkılmıyor.? Verdiğimiz oyların hakkına bunu önlemeleri gerekiyor...

Rabia Zafer

Būtūn Bu Gerçekler, Gerçek Görūntūleriyle Belgesel Yapılıp Televizyonda Gösterilmelidir. Ayrıca Būtūn Dūrūst Gazeteler Manşetten Vermelidir. ABD, Gerçek Yūzūnū Görsūn. Būtūn Dūnya da ABD nin, Gerçek Yūzūnū Görsūn.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23