• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Omicron hangi hayvandan bulaştı? Virüsün kökeni ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2022-01-14 09:10:00 - 2022-01-14 10:05:27
Omicron hangi hayvandan bulaştı? Virüsün kökeni ortaya çıktı

Çin'de yapılan yeni bir çalışma, Omicron'un ters zoonozun bir sonucu olduğunu gösterdi.

Omicron varyantı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkilerini gösteriyor. Omikron nedeniyle vaka sayılarında adeta patlama yaşanırken konuyla ilgili bilgi edinme süreci de hızlandı.

Omicron'un kökenini araştırmak için yapılan son çalışma önemli bilgiler ortaya çıkardı. Omicron'un kökeni bilim insanlarına ters zoonoza dayanıyor.

Omicron hangi hayvandan bulaştı?

Çin'de yapılan yeni bir çalışma, Omicron'un ters zoonozun bir sonucu olduğunu gösterdi.

Bilim insanları, koronavirüsün önceki varyantlarından 3 kat daha hızlı evrimleşen Omicron'un insan vücudunda gelişemeyeceğini, ancak bir farede ortaya çıkabileceğini gösterdi.

Buna göre, insanlar tarafından enfekte edilen bir farede koronavirüs, çok sayıda mutasyon biriktirdi ve bir yılın ardından insanlara geri sıçradı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mutasyonların hızı farelerle tutarlı

Bilim insanları, ardından Omicron varyantındaki mutasyonların moleküler doğasının, insanlarda ilk tespit edildiğinde, koronavirüsün insanlarda evrimleştiği zamankiyle aynı olmadığını buldu.

Ancak mutasyonların, hayvanlarda, özellikle farelerde tutarlı bir şekilde gelişebileceği görüldü.

"Fareden insanlara döndü"

Çalışmanın yazarları, “Bulgularımız Omicron'un atası olan B.1.1 ailesinden iki virüsün pandemi sırasında (muhtemelen 2020'nin ortalarında) insanlardan farelere sıçradığı ve ters bir zoonotik olay yaşadığını kanıtlıyor. Bu virüsler, 2021'in sonlarında insanlara geri dönmeden önce bir farede bir yıldan fazla bir süre boyunca çeşitli mutasyonlar biriktirerek insanlara geri döndü” değerlendirmesinde bulundu.

Omicron varyantı nedir?

Omicron varyantı Afrika'dan geldiği bilinen mutasyona uğramış SARS COV-2 virüsüdür. Dünya Sağlık Örgütü tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine eklenen beşinci varyant olmuştur. Afrikada vaka sayılarında düşüş seyri gözlenirken tekrar bir yükseliş gözlendiğinde yeni bir dalga olarak Omicron (Nu) varyantının bu artışa neden olduğu anlaşıldı. Daha önce Avrupa, Asya ve Avustralya'da da çeşitli şehirler ve ülkelerde ortaya çıkan Omicron varyantı Türkiye'de de tespit edilmiştir.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

asla

haince üretilip salınmış allah cezalarını versin. tarikat ve cemaatlara her fırsatta sataşanlar bu virüsü üreten ve yayan kişi ve ülkeyi bildiği halde milyonlarca insanı öldürdüğü halde en ufak bir tepki vermezler. alçakça seyrediyorlar.

Adamlar çakma güneş ay yapıyor yapmadıkları bir b..k yok

Her şeyin kökeni Çin dir .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23