Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “İbadethaneye ihtiyaç olan okullarda, bu tip hizmetler verilecek. Buna açılabilir diyoruz. İhtiyaç olan yerlerde açılabilir. Ama ibadet zorunlu değil. Nakiller Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. 40 bin öğretmen ataması Cuma günü yapılacak” dedi.
ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda ibadethane açılmasına ilişkin, “İhtiyaç olan okullarda bu tip hizmetler verilecek. ‘Açılabilir’ diyoruz. İhtiyaç olan yerlerde açılabilir. Ama ibadet zorunlu değil” dedi.
Avcı, Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Aralık ayında Milli Eğitim Şurasını toplayacaklarını ifade eden Avcı, “Şuranın 4 ana temasından biri de öğretmen niteliğinin arttırılması” dedi.
“İbadethaneler ilkokullardan itibaren mi kurulacak” sorusu üzerine Avcı, birçok okulda öğretmenlerin ve isteyen öğrencilerin ibadet edebilmeleri için ayrılan yerler bulunduğunu, ancak bunların genellikle bodrum katlarında uygunsuz yerler olduğunu söyledi. Nabi Avcı, “Onu netleştirmek için yönetmeliğimizde gün ışığı alabilir yerlerde bunların açılması gerektiğini vurguladık. İhtiyaç olan okullarda bu tip hizmetler verilecek” diye konuştu.
Gazetecilerin “Zorunlu mu” sorusu üzerine Avcı, “İbadet etmek zorunlu değil” karşılığını verdi.
“Okullarda ibadethaneyi zorunlu hale getirecek misiniz?” sorusuna Avcı, “Açılabilir ‘diyoruz. Açılabilir. İhtiyaç olan yerlerde açılabilir. Ama ibadet zorunlu değil” karşılığını verdi.
Nabi Avcı, “Talep artarsa endüstri meslek liselerinin sayısı arttırılabilir mi?” sorusu üzerine, hem sayıyı, hem kaliteyi hem de yönetim planını artırıp, değiştirmeyi düşündüklerini söyledi.
NAKİLLER DEVAM EDİYOR
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi çerçevesindeki nakillere ilişkin son durumun sorulması üzerine Avcı, “En son geçen hafta açıkladığımız kontenjan 39 bin 37 idi. Bir rahatlama var. Biliyorsunuz nakil talepleri Eylül sonuna kadar devam edecek. Nakil talebi almaya devam ediyoruz” diye konuştu.
ATAMALAR CUMA GÜNÜ
Avcı, 40 bin öğretmen atamasını Cuma günü gerçekleştirmiş olacaklarını hatırlatan Avcı, “Onlar haftaya başlayacak. Onlara da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
MESLEKİ EĞİTİME ÖNCELİK
ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Balgat Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesinde ilk ders zilini çalarak, 2014-2015 eğitim-öğretim yılını başlattı.
Bakan Avcı, törendeki konuşmasına yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı.
Avcı, bugün 16 milyon 400 bin öğrencinin okula başladığını ifade etti. Avcı, buna yükseköğretimdeki öğrenciler de dahil edildiğinde 20 milyonu bulduğunu belirtti. Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ders yılından itibaren önümüzdeki yıllarda en büyük önceliğimiz mesleki ve teknik eğitim olacak. Hükümet programımızda da bu çok açık bir biçimde vurgulandı. Bu yıldan itibaren özellikle mesleki ve teknik eğitim alanında çok köklü değişimler, dönüşümler yaptığımızı ve bu okulların önümüzdeki yıllarda öğrencisi olmak için kıyasıya yarışılan okullar olduğunu sizler de göreceksiniz.”