• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Obama ile 50 dakika

Yeniakit Publisher
2016-04-02 06:56:00 -
Obama ile 50 dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında önceki gece gerçekleştirilen görüşmede bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mültecilerle alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki işbirliği konusunun ele alındığı bildirildi.

SERDAR ARSEVEN / ANKARA - Cumhurbaşkanlığından yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi: “ABD Başkanı Obama, şahsı ve halkı adına, Diyarbakır’daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için de şifa dileklerini ileterek, Türkiye’nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini teyit etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAEŞ’i geriletme ve ortadan kaldırmaya yönelik ortak çabaları daha artırmak için neler yapılabileceği konusunu da ele almışlardır.”
Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin dünkü açılış oturumuna katıldı. Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da eşlik etti. Erdoğan zirvenin açılışı öncesi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Çin Delvet Başkanı Şin Çinping ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un da aralarında bulunduğu bazı liderle ayaküstü sohbet etti.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23