• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O şehri alıp bayrağı diktiler!

Yeniakit Publisher
2016-06-17 16:07:00 -
O şehri alıp bayrağı diktiler!

Irak’ta güvenlik güçleri, DAEŞ’in kalelerinden biri kabul edilen Felluce’nin merkezini bugün ele geçirdi.

General Abdülvahab el Saadi, AFP’ye verdiği demeçte, Irak federal hükümetine bağlı terörle mücadele birliklerinin Felluce’deki hükümet konağına girdiğini duyurdu. Fazla direniş göstermediği belirtilen IŞİD militanlarının kentin batısına çekilip mevzilendiği belirtiliyor.

''YILANIN BAŞI''

Başkent Bağdat’ın 50 kilometre batısında bulunan Felluce kentine bir çok Iraklı, IŞİD’in Irak içlerinde saldırılarını başlattığı yer olması nedeniyle ‘‘Yılanın Başı’’ adı ile anıyordu. Bu kent hem stratejik hem de sembolik öneme sahip.

Irak ordusu Felluce’yi tamamıyla ele geçirmek için dört haftadır operasyon yürütüyordu. Felluce’nin geri alınmasıyla IŞİD’in Irak’ta elinde tuttuğu büyük şehir olarak sadece Musul kalacak.

IŞİD Suriye’de de Rakka ve Münbiç gibi büyük şehirleri elinde tutuyor. Rakka’ya Rusya’nın hava desteği verdiği Suriye rejim güçleri, Münbiç’e ise ABD’nin desteklediği, Suriyeli Kürtler ile Arap aşiretlerden oluşan ittifak taarruzu sürdürüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23