• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O iddia yalanlandı! Tapu Kadastro Müdürlüğü’nden İBB açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-01-02 01:24:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
O iddia yalanlandı! Tapu Kadastro Müdürlüğü’nden İBB açıklaması

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, TAKPAS sistemindeki değişiklikle belediyelerin tapu sorgulamalarına kısıtlama getirildiği iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada İBB’nin ‘Tapu sorgulama sınırlandırıldı’ iddiası yalanlandı.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, TAKPAS sistemindeki değişiklikle belediyelerin tapu sorgulamalarına kısıtlama getirildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Müdürlük, TAKPAS'da yapılan değişiklikle belediyelerin yetkilerini genişleterek TKGM birimleri ile yürütülen faaliyetler açısında bürokrasinin azaltıldığını bildirdi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Tapu ve Kadastrı Genel Müdürlüğü 2015 yılından bu güne kadar belediyeler ile yaptığı protokoller kapsamında yetkilendirilen personellerle sınırlı olmak üzere bir takım ara yüz yazılımlar desteği ile veri paylaşımını kısa adı "Takpas" olan Tapu ve Kadastro paylaşım sistemi uygulaması ile yapmaktaydı.

Genel müdürlüğün 2019 yılında uygulamaya koyduğu "e haciz" uygulaması ile haciz işlemlerinin ilgili kurum tarafından tesisi ya da terkin edilmesi işlemlerinin ve belediyeler ile TKGM birimleri arasındaki evrak akışının Bilgi Sitemi üzerinden sağlanması için "Web Tapu" uygulaması hayata geçirilmiştir.

"Veri paylaşımında kısıtlama yapılmadı"

Bu uygulama ile belediyelerin, hiçbir ara yazılıma gerek olmadan Takpas uygulamasındaki tüm veri paylaşımına ulaşmalarının yanı sıra haciz ve evrak akışı ile ilgili işlemleri sistem üzerinden yapmaları sağlanmıştır. Veri paylaşımında bir kısıtlama getirilmediği gibi bilakis belediyelerin yetkileri genişletilerek ilave işlem yapma yetkisi ve TKGM birimleri ile yürüttükleri faaliyetler açısında bürokrasiyi azaltma sağlanmıştır.

"Ocak ayı sonundan tüm belediyeler bu uygulamaya geçecek"

Bu çerçevede başta İstanbul Büyükşehir belediyesi olmak üzere 230 belediye yeni uygulama (Web Tapu) ile hiç bir kısıtlamaya tabi olmadan eskiden olduğu gibi genişletilmiş yetkilerle veri paylaşım yapmaya başlamıştır. Ocak ayı sonunda tüm belediyelerin bu uygulamaya geçmesi hedeflenmektedir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

bu ulkede yalan-dolan ile sozde siyaset yapmanimn, halka insanlara kurumlara haksizlik yapmanin hapis-para-disiplin cezasi YOK MU? NEREDE BU DEVLET

Nazım arat

Mesele kanal değil siz hala onu anlamadınız mı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23