• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"NİT" tasarımcılara sertifikalarını verdi

Yeniakit Publisher
2018-03-23 10:33:00 -
"NİT" tasarımcılara sertifikalarını verdi

Nit Örme Genel Müdürü İrfan Yolcular, Uygulamalı Triko Desen Tasarımı Eğitimi’nin sertifika töreninde konuştu.

Nit Örme tarafından Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) işbirliği ile ücretsiz olarak düzenlenen Uygulamalı Triko Desen Tasarımı Eğitimi’nin 8. ve 9. dönemlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Nit Örme Genel Müdürü İrfan Yolcular, triko imalatı yapan diğer ülkelerdeki üreticilerin sahip oldukları maliyet avantajları sebebi ile Türkiye’deki triko sektörünün dünya ile rekabet etmesinin zorluklarına değindi.

 Konuşmasında triko sektörünün ve ülkemizin gelişmesi adına katma değerli üretim için eğitimin önemine değinen Yolcular, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz ay Bangladeş’te, önceki hafta sonu ise Mısır’da fuarlara katıldık. Bu ülkeler de triko imalatı yapıyorlar. Hatta Bangladeş, makine sayısı olarak Türkiye’nin çok ilerisine geçmiş durumda. Bangladeş’te bir otomobilin gaz deposu 10 liraya doluyor. Mısır’da benzinin litresi 1 lira. Bizde ise benzinin litresi 6 liraya yaklaştı. Bu fiyat farkları karşısında Türkiye’deki triko sektörü nasıl ayakta duracak? Onların yaptığı ürünün aynısını yaparsak rekabet edemeyiz. O halde, katma değerli işler yapmamız gerekiyor. Bu sebeple eğitim çok önemli.”
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23