• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Netanyahu: ABD-İran gerilimine İsrail'in dahil edilmemesi gerekir

Yeniakit Publisher
2020-01-07 07:52:00 -
Netanyahu: ABD-İran gerilimine İsrail'in dahil edilmemesi gerekir

İsrail Başbakanı Netanyahu, Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıda İsrail'in payının olmadığını, bu nedenle de ülkesinin ABD ile İran arasındaki gerginliğe dahil edilmemesi gerektiğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıda İsrail'in payının olmadığını, bu nedenle de ülkesinin ABD ile İran arasındaki gerginliğe dahil edilmemesi gerektiğini belirtti.

İsrail basınında yer alan haberlerde, Başbakan Netanyahu liderliğinde toplanan güvenlik kabinesinde bölgesel gelişmelerin ele alındığı vurgulandı.

Netanyahu'nun toplantıda güvenlik kabinesine hitaben, "Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıda İsrail'in payının olmadığı, bu nedenle de ülkesinin ABD ile İran arasındaki gerginliğe dahil edilmemesi gerektiğini" dile getirdiği kaydedildi.

Buna karşın, Netanyahu'nun bakanlarına ABD'ye desteği ön plana çıkararak, Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin basına konuşabileceklerini söylediği de belirtildi.

"İran'ın misilleme için İsrail'i vurması ihtimali düşük"

Toplantıda ayrıca İsrailli üst düzey askeri yetkililerin güvenlik kabinesine Süleyamani'nin öldürülmesi nedeniyle İran'ın misilleme olarak İsrail'i vurma ihtimalinin çok düşük olduğunu aktardığı kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 3 Ocak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında araçlarına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kasım MOLLA

İran gerçekten intikam almak istiyorsa kesinlikle, Netanyahu ve Pompeo yu gebertmesi lazım.diger ne yaparsa ,iran halkının gazını alıyor manasi cikarki bu da halka ihanettir.Inandiriciligi, ne içerde ne dışarda kalmaz.

Yusuf Alparslan

ALLAH cc. Bazen yoldan cikan bir kavmin basina kafir kilicini gonderir. Onlari oyle cezalandirir. Ve iran israile hic bisey yapmaz. Bunlarin hepsi muslumanlari adatmaca. Sukeymani ve israil ve amerika yillarca orta doguda musluman kani doktuler. ALLAH ucunden de imtikami alsin insaALLAH.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23