• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Neden güne zencefille başlamak gerekir?

Yeniakit Publisher
2019-04-15 16:43:00 -
Neden güne zencefille başlamak gerekir?

Zencefili evlerimizden eksik etmememiz için onlarca sebep var.

Grip olduğumuzda ya da fazla kilolarımızdan hızlıca kurtulmak için hemen zencefile sarılırız. Aslında bu şifalı lezzeti aklımıza geldikçe değil her gün tüketmeliyiz. Ağrı kesici özelliği bulunan zencefil sağlıklı bir sindirim sisteminin anahtarıdır. Güçlü bir bağışıklık sistemi için olmazsa olmazlar arasında yer alan zencefil tam bir C vitamini deposudur. Ayrıca zencefil birçok kanser türüne karşı önleyici güçtedir. Sağlıklı bir beden için her gün en az bir çay kaşığı zencefil tüketilmesi gerekiyor.

İşte, her gün zencefil tüketmenin en pratik yolları; 

Güne kahvesiz başlayamayanlara müjde

Sizde güne bir fincan kahve olmadan başlayamayanlardan mısınız? Şayet her sabah aç karna bir fincan kahve içiyorsanız; kahvenize 1 çay kaşığı zencefil eklemeye ne dersiniz? Kahvenize ekleyeceğiniz zencefil gün boyunca sindirim sisteminizin son derece iyi çalışmasına yardımcı olacak.

Mide bulantılarına son

Kış aylarında bağışıklık sisteminin korunması için önerilen en leziz çayların başında gelen zencefili sabah bulantı sorunu yaşayanlar tercih edebilir. Sabah uyandıklarında bulantı yaşayan hamileler zencefil çayını gönül rahatlığıyla tüketebilir. Birkaç dilim zencefil, limon ve tarçınla midenizi rahatlatacak sıcak bir çay hazırlayabilirsiniz. Ayrıca zencefil çayı günlük C vitamini ihtiyacınızın önemli bir bölümünü de karşılayacaktır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sabahlarınızı neşelendirecek reçel

Çilek ve incir reçeli kahvaltı sofraların başköşesinde yer alır. Ancak sabahlarınıza bir tatlı kaşığı zencefil reçeli eklemek sağlıklı bir bedene sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Az şekerle hazırlayacağınız zencefil reçelini gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Zencefilli kahvaltı

Sabahları kahvaltı yerine smoothie içiyorsanız içerisine birkaç dilim zencefil ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde sabahları yoğurt ve yulaf ikilisini tercih ediyorsanız içerisine 1 çay kaşığı toz zencefil dökebilirsiniz. Güne zencefille başlamak sizi daha enerjik yapacaktır.

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23