• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Necip Hablemitoğlu davasında kritik gelişme! Özlem Çerçioğlu’nun avukatı Mustafa Levent Göktaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Necip Hablemitoğlu davasında kritik gelişme! Özlem Çerçioğlu’nun avukatı Mustafa Levent Göktaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

2002 yılında suikasta uğrayanNecip Hablemitoğlu davasında kritik bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Savcılığı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun avukatı Mustafa Levent Göktaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Suikasta ilişkin esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcılık, eski Özel Kuvvetler mensubu emekli albay Levent Göktaş’ı, Hablemitoğlu’nun öldürülmesini organize eden kişi olarak gösterdi. Mütalaada Göktaş’ın, suikasti kendisine bağlı kişiler aracılığıyla gerçekleştirdiği belirtildi.

FETÖ İMAMI İLE SUİKAST PLANI İDDİASI

Savcı, FETÖ’nün Türkiye imamı olduğu belirtilen Mustafa Özcan’ın, Hablemitoğlu’nu susturmak için sanıklardan Enver Altaylı ile birlikte plan yaptığını belirtti. Bu plan kapsamında Altaylı’nın, Aydın Köstem üzerinden Levent Göktaş’a ulaştığı ve suikast kararının uygulamaya konulduğu ileri sürüldü.

Göktaş’ın ise eski askerlerden oluşan bir ekip kurarak Hablemitoğlu’nun öldürülmesini sağladığı savcılık mütalaasında yer aldı. Suikastı gerçekleştiren isimler arasında Tarkan Mumcuoğlu, Nuri Gökhan Bozkır ve Fikret Emek’in adı geçiyor.

AYDIN'DA SİYASİ YANSIMALARI TARTIŞILIYOR

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun uzun yıllardır avukatlığını yapan Levent Göktaş’ın, Türkiye’nin yakın siyasi tarihine damga vuran Necip Hablemitoğlu suikastında kilit isim olarak gösterilmesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı ihaleler, kent siyasetinde büyük yankı uyandırdı.

Çerçioğlu cephesinden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmezken, Göktaş’ın adının FETÖ bağlantılı bir cinayet dosyasında sanık olarak geçmesi, kamuoyunda yeni tartışmaların fitilini ateşledi.

NE OLMUŞTU?

2002 yılında Ankara'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, özellikle FETÖ yapılanması üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyordu. Yıllarca faili meçhul kalan cinayet, son yıllarda açığa çıkan tanık beyanları ve istihbarat raporlarıyla yeniden gündeme gelmişti.

Kaynak: Aydın 24 Haber

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ne kadar cinayet varsa siyasi hepsi

satlık amerikan ve israil avrupa köpekleri yapıyor

atın tüm fetöcü iltisaklı soyguncu hain kriptoları içeri...güneş yüzü görmesin

.............
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23