• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

NATO Rusya'yı masaya yatıracak

Yeniakit Publisher
2021-04-14 00:48:00 -
NATO Rusya'yı masaya yatıracak

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerginlik NATO üyesi ülkelerin savunma ve dışişleri bakanları, tarafından video konferans yoluyla masaya yatırılacak.

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken yarın Brüksel'deki NATO karargahında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek.

Daha önceki duyurularda, görüşmenin Irak ve Afganistan'ın yanı sıra Rusya konularında yapılacağı belirtilmişti.

NATO açıklamasında, yarın bu görüşmenin ardından Kuzey Atlantik Konseyi toplantısının, NATO müttefiklerinin savunma ve dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılacağı kaydedildi. Toplantının, video konferans yöntemiyle gerçekleştirileceği duyuruldu.

Bu toplantıya, NATO karargahında Stoltenberg ile görüşecek olan Austin ile Blinken'ın, Brüksel'den katılacağı bildirildi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, bugün de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'yı ağırlamış, NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısı yapılmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rusya'nın Ukrayna sınırında ve yasa dışı ilhak ettiği Kırım'da askeri yığınağını ve hareketliliğini son haftalarda artırdığı belirtiliyordu. Kuleba'nın bu gelişmeler sonrasındaki NATO ziyaretinde, müttefik ülkelerden, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ile egemenliğine tam destek verildiği açıklanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken da Brüksel'de görüştüğü Ukraynalı mevkidaşı Kuleba'ya "Rusya'nın artan saldırganlığı karşısında, ABD'nin sarsılmaz desteğini" iletmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

gurbetçi

Amerika bir şey yapmaz yapamaz. Zaten durum yine danışıklı dövüş gibi gözüküyor. Silah satmanın en kolay yolu. Gerginlik. Amerika ne zaman sözünün arkasında durdu ki. Dünyadaki tüm terör örgütlerinin arkasında hem Amerika hem de Rusya var. Bazılarında batı Avrupa da var.

Asker

3 maymunu oynuyorlar dönüp dolaşıp bize saracak bu dinsizler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23