• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

NASA yine paylaştı! Ankara'dan sonra bu kez radarlarında orası var

Yeniakit Publisher
2020-07-31 15:50:00 - 2020-07-31 16:00:12
NASA yine paylaştı! Ankara'dan sonra bu kez radarlarında orası var

Geçtiğimiz günlerde Ankara'nın fotoğraflarını yayınlayan ABD Havacılık ve Uzay Ajansı, bu kez Salda Gölü'nün fotoğraflarını paylaştı.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars'taki Jezero Krateri üzerinde inceleme yapacak olan uzay aracı Perseverance'ı fırlattığı gün Salda Gölü ile ilgili Twitter'dan bir paylaşım yaptı.

NASA, NASA Earth isimli Twitter hesabından Burdur'da bulunan ve 'Türkiye’nin Maldivleri' olarak bilinen Salda Gölü'nün uzaydan görüntüsünü paylaştı.

Mars'ta bulunan Jezero Krateri ile Salda Gölü'nün corafi açıdan benzer özellikleri olduğuna dikkat çekilen paylaşımda gezginci keşif aracı Perseverance, uzaya gönderilmeden önce projede görev alan bazı NASA araştırmacılarının hazırlık için Salda Gölü'ne gelip, çalışmalar yaptığı belirtildi.

Perseverance'nin Mars görevi

Adı "sebat" anlamına gelen Perseverance, NASA'ya bağlı Jet İtki Laboratuvarı tarafından üretildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mars'a 2011'de gönderilen Curiosity gezginci keşif aracının tıpkısına yakın bir tasarıma sahip araç, Kızıl Gezegen'in 49 kilometre genişliğindeki Jezero Krateri yüzeyinde incelemeler yapması hedefleniyor.

Jezero Krateri üzerinde milyarlarca yıl önce büyük bir nehir ve göl olduğu biliniyor. Perseverance, üzerindeki çeşitli ekipmanlar sayesinde buranın jeolojik şartlarına ve toprak yapısına dair incelemelerde bulunacak.

Araç, 23 kamera ve 2 mikrofon donanımının yanı sıra "Ingenuity" adı verilen uzaktan kumandalı keşif helikopterini de Mars'a götürüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Orlando ya giden bilir.

Disneyland ve See World e girebilmek için,özel arabanızı 3 km önce buyuk bir otoparka park edersınız.elektrıkle çalışan minik arabalar sizi eğlence alanına götürür.bu sistemi ben ilk kez Amerika Orlando da 1998 de yaşadım defalarca belediyeye mesajlar gönderdim dikkate alan olmadı.tekrar yazıyorum bu sistemi Türkiyenin birçok yerinde alanında belediyeler kullanmalı.Salda Gölü bunlardan biri.Dibine kadar araba ile gitme işine Son Verin.Çok Şükür Sn.İmamoğlu bu hizmeti İstanbul Prens Adalarında uygulamaya soktu.Senelerce Atlara uygulanan işkence son buldu.

Saldanın kumları

Tahrip edilip kumları götürülen yer uzaydan bile görünüyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23