• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Naci Görür'den deprem uyarısı! Şok çıkış: Yedisu Fayı harekete geçti, artık an meselesi

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Naci Görür'den deprem uyarısı! Şok çıkış: Yedisu Fayı harekete geçti, artık an meselesi

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin doğusundaki Bingöl'de katıldığı bir konferansta, Yedisu Fayı'nın büyük bir deprem üretme ihtimaline dikkat çekti.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin doğusundaki Bingöl'de katıldığı bir konferansta, Yedisu Fayı'nın büyük bir deprem üretme ihtimaline dikkat çekti.

Oxu.Az'ın DHA'dan aktardığı habere göre, Görür, "Depremler her gün ya da her hafta meydana gelmez, ancak belirli bir sürenin sonunda oluyor. Yedisu Fayı'nın 250 yıllık periyodu bugün itibarıyla dolmuş durumda. Bu fayın harekete geçmesi an meselesi" ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediyesi konferans salonunda düzenlenen "Bingöl'ün Depremselliği ve Deprem Dirençli Bingöl" konulu konferansa katılan Prof. Dr. Naci Görür, Yedisu Fayı'nın büyük bir depreme yol açabileceği konusunda uyardı. Görür, Bingöl'ün fay hatlarının kesiştiği bir bölgede yer aldığını belirterek, "Bu fayların stres biriktirdiği ve belirli bir sürenin sonunda deprem üreteceği kesindir. Yedisu Fayı'nda bu birikim tamamlanmış durumda. 250 yılda bir olan bu periyot, artık dolmuş bulunuyor" dedi.

Prof. Dr. Görür, Bingöl halkına deprem riskine karşı tedbirli olmaları çağrısında bulunarak, "Depremler yıllık ya da haftalık olarak meydana gelmiyor. Ancak, fayların stres biriktirmesiyle büyük depremler gerçekleşiyor. 1784'te son büyük depremi üreten Yedisu Fayı, 250 yıldır kırılmamış durumda. Bu fayın artık eli kulağında, bir büyük deprem yaşanması ihtimali çok yüksek" dedi.

Görür, 1939'daki Erzincan depremine de dikkat çekerek, "Erzincan'dan geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın doğu ucu, Yedisu Fayı'yla birleşiyor. 1939'daki depremde bu fay kırılmadı ve 1784'ten bu yana hiçbir hareketlenme yaşanmadı. Bu da demek oluyor ki, fay şu an çok büyük bir stres biriktirdi" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Avb

Adamın derdi gündemde kalmak

Mgörüş

Bugün itibariyle Zaman dolmuş bu önümüzdeki günlerde saatinide söyler... Felaket haberleri medya için vazgeçilmezdir... Rating uğruna....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23