• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Destici'den Brunson'ın salıverilmesine ilk yorum

Yeniakit Publisher
2018-10-14 16:12:00 - 2018-10-14 16:13:50
Mustafa Destici'den Brunson'ın salıverilmesine ilk yorum

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD casusu Brunson’ın salırverilmesine dair çok konuşulacak yorumlarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanı Mustafa Destici, 12 Ekim’de mahkeme tarafından salıverilen ABD casusu Brunson hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

BBP İstanbul 12. Olağan İl Kongresi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşan Destici, parti olarak ilkelerinin "Dik duracağız, düz yürüyeceğiz ve doğru söyleyeceğiz." olduğunu söyledi. 

Destici, bu ilkeler doğrultusunda 2019 yerel seçimleri için hazırlıklarını başlattıklarını ve büyükşehirlerden beldelere kadar her yerde aday göstereceklerini ifade etti.

Partinin yerel seçimlerde gücünü göstereceğini ve yeniden yükselişe geçeceğini vurgulayan Destici, halka hizmete talip olduklarını göstermek için var güçle çalışacaklarının altını çizdi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Destici, idam cezasının getirilmesiyle ilgili tekliflerini TBMM'ye sunduklarını belirterek, yasalaşması için teklifin takipçisi olmayı da bırakmayacaklarını ifade etti. 

Brunson yorumu

Son dönemde Türkiye gündemini meşgul eden konulardan birinin de ABD'li casus Brunson olduğunu söyleyen Mustafa Destici, mahkeme kararını, hukuki bir karar olduğu inancıyla saygıyla karşıladıklarını belirtti. 

Destici, şunları kaydetti:

"Lakin, rahip Brunson'un tutuklanmasından bugüne kadar yaşanan siyasi gelişmeler, söylenen sözler, dile getirilen ifadeler maalesef ki bu kararın toplum nezdinde büyük yaralar açmıştır. Şayet, bu karara siyasiler hiçbir şekilde müdahil olmamış olsalardı bugün verilen karar tamamen hukuki bir karar olarak toplum tarafından da algılanacak ve dolayısıyla da toplumda birtakım rahatsızlıklara, adalete olan güvensizliklere yer açmasına vesile olmayacaktı. Onun için bu sürecin bize, devletimizi yönetenlere herkese büyük bir örnek olması lazım."

Türkiye’ye yönelik baskılar

Son yıllarda Türkiye üzerinde artarak devam eden baskılara hep birlikte şahit olduklarına işaret eden Destici, şöyle konuştu:

"Güneydoğu'da hendekler, Suriye'deki terörist IŞİD, PKK/PYD ve türevlerinin saldırıları, darbe girişimi ve ekonomik saldırılar... Bunlar olmaya devam da edecektir. Terör örgütlerine karşı yurt içinde başarıyla yürütülen operasyonları devam ettirmemiz için Ermenistan üzerinden ülkemize Doğu Karadeniz'den PKK sızmalarını, gerekirse Ermenistan içlerine operasyon yaparak müsaade etmemeliyiz. Ayrıca Fırat'ın doğusuna operasyon yapmamız zorunlu hale gelmiştir. Bugün bu konuda gerekli adımların atılmaması, ileride daha büyük sorunlar olarak karşımıza çıkacaktır.

“Vatandaşlarımızın güvenini asla sarsmayacağız”

Destici, parti olarak siyaset anlayışının öncelikli olarak devletin bekası, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali, Türk ve İslam coğrafyasının huzur ve güvenliğini içerdiğini vurgulayarak, "Büyük Birlik Partisi'ne gönül verenlerle birlikte bizler 26 yıldır davamız için, vatan için, millet için mücadele etmekteyiz. Ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam alemi için doğru bildiklerimizden şaşmayacak, mazlumun, mağdurun yanında olmaya devam edecek ve bize gönül veren, inan vatandaşlarımızın bize ve davamıza olan inancını, güvenini asla sarsmayacağız." diye konuştu. 

BBP'nin kurulduğu günden bu yana İstanbul'da güçlü bir şekilde var olduğunu ve bundan sonra da var olmaya devam edeceğini aktaran Destici, görev yapan tüm partililere şükranlarını sunduğunu, hayatını kaybedenlere de rahmet dilediğini belirtti. 

Konuşmanın ardından tek adayın olduğu kongrede, oylama işlemine geçildi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23