• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Destici bakan mı olacak? Yeni kabine kimlerden oluşacak?

Yeniakit Publisher
2018-06-26 11:34:00 -
Mustafa Destici bakan mı olacak? Yeni kabine kimlerden oluşacak?

24 Haziran seçimlerinden Cumhur İttifakı zaferle çıktı. Şimdi gözler kurulacak olan yeni kabinede. Bu kabinede kimlerin olacağı merak konusu olurken, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de kabinede yer alacağı ve kendisine bir bakanlık verileceği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçiminde ipi göğüsleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı oldu. YSK'nın kesin sonuçları açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletvekilleri yemin içerek görevlerine başlayacak. And içme işleminin ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi kuracak. Bu kabinede kimlerin olacağı merak konusu olurken, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de kabinede yer alacağı ve kendisine bir bakanlık verileceği iddia edildi.

Türkiye 24 Haziran Pazar günü cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti. Milletin teveccühünü kazanan AK Parti, MHP ve BBP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, %53.67  oy oranı aldı ve 344 milletvekili çıkardı. Şimdi gözler kurulacak olan yeni kabineye çevrildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin yeni kabinede yer alacağı ve önemli bir bakanlığa getirileceği konuşuluyor. 

ANKARA'DA PARTİLERİN ALDIĞI OY ORANLARI

AK PARTİ %40.44

MHP %13.11
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP %26.09

İYİ PARTİ%12.1

ANKARA KAZANAN MİLLETVEKİLLERİ

Ankara 1. Bölge

AK Parti: Yıldırım Tuğrul Türkeş, Fatih Şahin, Yalçın Akdoğan, Ali İhsan Arslan

CHP: Tekin Bingöl, Levent Gök, Ali Haydar Hakverdi, Bülent Kuşoğlu, Gamze Taşcıer

MHP: Mevlüt Karakaya

İyi Parti; Koray Aydın, İbrahim Halil Oral

HDP: Filiz Kerestecioğlu Demir

Ankara 2. Bölge

AK Parti: Mustafa Destici, Lütfiye Selva Çam, Emrullah İşler, Orhan yeğin, Arife Polat Düzgün, Zeynep Yıldız

CHP: Murat Emir, Yıldırım Kaya, MHP: Sadir Durmaz, Nevin Taşlıçay

İyi Parti: Şenol Bal

Ankara 3. Bölge

AK Parti: Ahmet Naci Bostancı, Asuman Erdoğan, Nevzat Ceylan, Barış Aydın, Hacı Turan

CHP: Ahmet Haluk Koç, Nihat Yeşil,Servet Ünsal

MHP: Yaşar Yıldırım, Erkan Haberal, İyi Parti, Durmuş Yılmaz,Ayhan Altıntaş

YENİ SİSTEMDE KABİNE NASIL OLUŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimleriyle birlikte geçeceğimiz yeni sistemi madde madde anlattı. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile doğrudan Cumhurbaşkanı ile çalışacak 4  ofis kurulacağını bu ofislerin isimlerinin Finans Ofisi, İnsan Kaynakları Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi ve Yatırım  Ofisi olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkan yardımcılarının kaç tane olacağına ve cumhurbaşkanlığına bağlı kaç tane bakanlığın olacağına ilişkin bilgilerde verdi. Cumhurbaşkanı yardımcısı sayısı ile ilgili de Erdoğan, "Şu anda bu sayıyı vermek, biraz da Parlamento'daki yapıya bağlı olacak." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkan yardımcıları ve bakanlıklar ile ilgili o açıklaması:Tabii bir de Cumhurbaşkanına bağlı başkanlıklar var ki 8 tane başkanlık burada söz konusu. Bir Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, bu eskiden müsteşarlıktı, başkanlığa dönüşüyor, Milli Güvenlik Kurulu aynı şekilde, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu, İletişim Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı. 8 başkanlık olarak da bunlar çalışıyor."

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23