• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müslüman dua edince size ne oluyor?

Yeniakit Publisher
2015-03-08 07:04:00 - 2015-03-08 01:22:59
Müslüman dua edince size ne oluyor?

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yemek dualarında birliktelik sağlamak adına okullara gönderdiği yazıdaki, “Besmele”ye tahammül edemeyen çevrelere sert tepki gösterdi. Bakır, “Dua Avrupa’da çok yaygın, ama oralarda hiç gündeme bile getirilmiyor” dedi.

ANKARA - Avrupa Birliği -Türkiye Karma Parlamento Komisyonu üyesi olarak görev yapmakta olan AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yemek dualarında birliktelik sağlamak adına okullara gönderdiği yazıdaki “Besmele”ye tahammül edemeyen çevrelere sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet, Aydınlık gibi gazetelerle, Eğitim İş Sendikası’nın “Besmele”den duydukları tahammülsüzlüğün dikkat çekici olduğuna vurgu yapan 

Pelin Gündeş Bakır, Akit’in konuya gösterdiği duyarlılığın önemine vurgu yaptı. “Çocuklarımıza küçük yaşta yemekten önce dua etme alışkanlığı kazandırılması, ailelerimizin büyük çoğunluğu tarafından desteklenen bir uygulamadır” diyen Prof. Dr. Bakır, “Çocuklarımızın Cenab-ı Allah’ın ismi ile yemeğe başlamayı öğrenmelerinin ne gibi bir zararı olabilir? Devlet okulları milletimizin ödediği vergilerle finansal olarak desteklenmektedir. Eğer ailelerimiz çocuklarının okullarda da evde olduğu gibi dua etmelerini istiyorlarsa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve vicdan hürriyetini garanti altına alan 9. maddesi uyarınca, devletin bu talebi karşılamasından daha doğal ne olabilir?” dedi.

Prof. Dr. Bakır şöyle devam etti: 

“DUA AVRUPA’DA ÇOK YAYGIN AMA ORALARDA HABER OLMUYOR!”

“Bu husus dini özgürlükler çerçevesinde değerlendirilmelidir. Tam tersini düşünürsek, asıl okulda dua etmeye izin verilmemesi öğrencilerin din ve vicdan özgürlüklerini ihlal etmek demek olacaktır. Dünyada; İngiltere, İtalya, Avusturalya, Yunanistan gibi ülkelerde devlet okullarında, yemek öncesi toplu olarak dua uygulaması bulunmaktadır. İngiltere ve Galler’de, 1998 tarihli Okul Standartları ve Çerçeve Yasası, devlet okullarındaki bütün öğrencilerin günlük toplu dualara iştirak etmelerini öngörmektedir. ABD’nin Güney Carolina eyaletinde okullarda güne dua ile başlanılması için bir kanun teklifi verilmiş ve yürürlüğe girmiştir. Avrupa’da da veliler tarafından en çok tercih edilen okullar Katolik okullarıdır ve bu okullarda normal ders müfredatına ilave olarak Katolik öğretileri uygulanmaktadır. Yemek duaları Avrupa’daki okullarda da yapılıyor. Hiçbir surette haber dahi olmuyor. Televizyonlarımızda gösterilen yabancı dizi ve yabancı filmlerde, ailelerin yemekten önce dua ettiklerine şahit oluyoruz. Şimdiye kadar yabancı dizi ve yabancı filmlerdeki yemek duası sahnelerine hiçbir surette itiraz etmeyenler, ülkemizde çocukların okullarda dua etmesine niçin itiraz ediyorlar. Duayı edenler Müslüman olunca mı sorun oluyor?”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23