• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müslüman çağdaş olabilir mi?

Yeniakit Publisher
2019-11-22 13:50:00 -
Müslüman çağdaş olabilir mi?

Sezai Karakoç, "Müslüman çağdaş olabilir mi?" sorusuna ilişkin verdiği cevapta "Evet, inancıma göre, Müslüman, inanmış kişi, daima çağdaş olmalı. Ama neyle çağdaş olmalı?" demiştir.

Cevap: “Hedeflerimin en önemlilerinden biri de, kendi uygarlığımın, yani inandığım uygarlığın, hakikat olarak benimsediğim ve tâ özünden kavrayarak ruhuma ve hayatıma geçirmeye, mal etmeye niyet ve azm ettiğim İslâm medeniyetinin kendini tam anlamıyla çağda yansır bulmasıdır. Yani onu çağa uydurmak değil, çağın ona uymasına çalışmak.

Evet, inancıma göre, Müslüman, inanmış kişi, daima çağdaş olmalı. Ama neyle çağdaş olmalı? Başkalarıyla çağdaş olmak değil, burada kasdettiğimiz çağdaşlık. Kendi kendisiyle çağdaş olmalı. İdeal İslâm’la çağdaş olmaya çalışmalı sürekli olarak.

Geçmişteki büyük İslâm yaşantısına hayran olmakla yetinmemeli. O yaşantıyı bugün de gerçekleştirmeyi bir görev bilmeli.

Sezai Karakoç, Diriliş

Neslinin Âmentüsü, s.27
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

recai

roger garaudy müslüman olduktan sonra gittiği bir islam ülkesini ziyaretinden sonra şu sözleri sarfediyor."BANA BU İSLAM ÜLKESİNE GELMEDEN ÖNCE İSLAMİYETİ ÖĞRETEN ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN" bu söz herşeyi anlatıyor herhalde..

Ben Bilmem

Çağdaş olmak kadını açmak veya tesettürlü olarak süsleyip püsleyip sokağa salmaksa..yok kalsın o bizim çağdaşlık anlayışımız değil..o sizin çağdaşlık anlayışınız..Sizin anlayışınızdan da bize ne...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23