• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhsin Fahrizade suikastı sonrası bu olay çok konuşulur! İran'ı karıştıran pankart

Yeniakit Publisher
2020-12-08 11:45:00 -
Muhsin Fahrizade suikastı sonrası bu olay çok konuşulur! İran'ı karıştıran pankart

İran'ın başkenti Tahran'da yer alan Tahranpars bölgesindeki bir üst geçide 'Teşekkürler Mossad' pankartı asıldı. Pankart ülkede büyük tartışmalara neden oldu.

İranlıların sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülere göre, Tahran'ın doğusundaki Tahranpars bölgesindeki bir üst geçide İsrail bayrağı ile İngilizce "teşekkürler Mossad" yazan pankart asıldı.

Sosyal medya kullanıcıları paylaşılan görüntülere tepki gösterirken, bu eylemin geçen hafta suikast sonucu hayatını kaybeden nükleer bilimci Fahrizade suikastına gönderme yapma amacı taşıdığı belirtiliyor.

İranlı yetkililer henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

İran nükleer programının kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade, 27 Kasım'da Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde aracına düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Ruhani suikasta cevap verileceğini söylemişti

Fahrizade suikastının ardından İran'dan İsrail'i hedef alan açıklamalar gelmişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Fahrizade'nin öldürülmesinin İsrail'in tuzağı olduğunu ve suikasta yanıtın uygun bir zamanda verileceğini söylemişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise iddialarla ilgili yorum yapmayı reddetmiş ve "Gergin günler bizi bekliyor." demekle yetinmişti.

Netanyahu, Nisan 2018'de yaptığı bir açıklamada ise İranlı nükleer bilimci Fahrizade'ye işaret ederek, "Bu ismi unutmayın." demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

548

irandaki yahudi ajanlar yapmıştır nede olsa ortadoğuda ikinci yahudi nüfusuna iran sahipoada çoğunu devrim sırasında abd nato avustralyaya dünyaya dağılmasına sebeb oldu devrim o irandan zorla gönderilenler iranı yıkmak işgal etmek yerle yeksan etmek istiyorlar ülkeleri irandan gönderildikleri için ama allah nasip etmesin iranın işgalini amin etrafı abd nato üsleriyle çevrili 50 milyon türk yinede iranda yaşıyor yönetiyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23