Kahramanmaraş merkezli depremlerde 26 yakının kaybeden depremzede Muhammed Fırat Kaptan, sokak röportajında kemalist olmadığını söylediği için 5816'ya muhalefetten hapse atıldı!..
yeniakit.com.tr
Laikçi azınlığın elinde bir zulüm sopası haline gelen “5816 Sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu” can yakmaya devam ediyor.
Kendisine tutulan mikrofona samimi düşüncelerini ifade eden ve hiçbir somut hakaret kullanmayan depremzede Muhammed Fırat Kaptan, anti kemalist olduğunu söylediği için günlerdir cezaevinde yatıyor. Röportaj sırasında Atatürk’ün adını anmadığı halde, sadece “Hiçbir özelliğini taşımıyorum” dediği için 1 haftayı aşkın süredir içeride tutuluyor.
Cumhurbaşkanına ve AK Parti seçmenine “beyni emcüklenmiş” diyerek hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliye edildiği ve CHP toplantılarında baş köşede ağırlandığı bir dönemde, Kaptan’ın içeride tutulması yargıdaki çifte standardı ve kemalist baskıyı bir kez daha gözler önüne seriyor.
“Yargıdaki Moğultay etkisi sürüyor” yorumlarına neden olan olay, kamuoyu vicdanını derinden yaralıyor.
Vatandaşlar, depremde 26 yakınını kaybeden ve asrın felaketinde psikolojik olarak derinden etkilenen Muhammed Fırat Kaptan’ın serbest bırakılması için çağrı yapıyor.