• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhammara tarifi, nasıl yapılır? Acuka tarifi

Yeniakit Publisher
2022-01-11 17:55:00 - 2022-01-11 20:23:45
Muhammara tarifi, nasıl yapılır? Acuka tarifi

Muhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor.

İşte muhammara malzemeleri ve yapılışı...

Muhammara (Acuka) tarifi

Malzemeler:

  • 6 dilim bayat ekmek içi
  • 5 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı su
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Muhammara (Acuka) nasıl yapılır?

Bayat ekmeklerin iç kısımlarını bir ufalayıp bir kaseye alın. Ekmek içlerini su ve limon suyuyla ıslatıp hafifçe ovun. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Hazırladığınız ekmek içlerini, domates salçası, acı biber salçası, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Sosunuz hazır olunca dilerseniz kavanoza alıp buzdolabında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23